John Deere-forhandler lukker: Vi ser ingen fremtid i det

Havdrup Maskinforretning har netop opsagt sin importøraftale med John Deere og har fortalt medarbejderne, at virksomheden lukker senest ved udgangen af 2023, skriver Maskinbladet.

Jens Erik Hansen har siden 1975 stået i spidsen for Havdrup Maskinforretning, som hans forældre etablerede helt tilbage i 1944. Nu er det snart slut. Generationsskiftet er aflyst. Havdrup Maskinforretning lukker og slukker.

Det skriver Maskinbladet.

- Vi kan ikke længere se en fremtid for vores type forretning. I hvert fald ikke, som den er skruet sammen lige nu, fortæller Jens Erik Hansen, direktør og indehaver af Havdrup Maskinforretning, der ligger mellem Roskilde og Køge.

Stopper, mens legen er god

- Jeg vil gerne understrege, at det ikke går skidt med firmaet. Det er simpelthen et valg om at undgå, at det kommer til at gå skidt fremover. Og vi ser altså ikke en fremtid for en forretning som vores, siger Jens Erik Hansen.

Udfordringerne er blandt andet, at der er stigende dokumentationskrav, uddannelse og omskoling af medarbejdere, krav om grøn omstilling, og masser af krav fra leverandørerne til forhandlingen af deres produkter. Og så er der en voksende mængde opgaver, mens det næsten er umuligt at finde nye medarbejdere.

Havdrup Maskinforretning har været John Deere-forhandler siden 2007 og importør af John Deere´s have- og parkprogram og golfmaskiner siden 2012.

Læs også