»The Beast« fra Valtra vinder Red Dot-prisen i design

I denne uge fejrede Valtra endnu en sejr, da deres nye »The Beast« Q-serie-traktor vandt den eftertragtede Red Dot-pris i kategorien produktdesign.

Valtras Q-serietraktorer fik i denne uge Red Dot designprisen, der er en international awardpris, der uddeles af Red Dot GmbH & Co. Prisen kommer mindre end seks måneder efter lanceringen af Valtras nye Q-serie. At så ny en traktor, endda en model med et hidtil uprøvet antal hestekræfter, får tildelt prisen, bekræfter det, mange landmænd og maskinstationer, som har testkørt traktoren, har givet tilbagemeldinger på, hedder det i en pressemeddelelse fra Valtra.

Q-serien har vundet flere priser, blandt andet vandt den Farm Machine 2023 på SIMA-messen i Paris i november.

Traktorerne i Q-serien har mellem 230 og 305 hk, så den lukker på perfekt vis springet mellem Valtras T-serie (155 til 271 hk) og S-serie (290 til 405 hk). I forbindelse med testkørsler har kunderne rost Q-serien for den ubesværede CVT-transmission, manøvredygtighed og det gode udsyn fra førerhuset.

Lyttede til kunderne

- Kunderne har efterlyst en større T-serie. Vi har udviklet en helt ny traktor til dem. Store landbrug og maskinstationer har brug for en effektiv traktor med mange hestekræfter, der samtidig har god manøvredygtighed og godt udsyn fra førerhuset, forklarer Kimmo Wihinen, som står i spidsen for Industrial Design & User Experience hos Valtra.

- Alt, lige fra den nemme adgang til førerhuset via aluminiumtrinnene, det helt nye og kraftige integrerede arbejdslys, markedets bedste komfort i førerhuset og et nyt tagdesign plus brugervenlig, fuldt integreret teknologi via SmartTouch-skærmen, er udviklet på baggrund af tilbagemeldinger og ønsker fra kunderne. Og det hele er designet med fokus på at gøre Q-serien til den mest behagelige og veludstyrede traktor i klassen, påpeger han.

Valtras tidligere succeser med Red Dot-priserne inkluderer en pris for T-serien i 2016, en ærespris for N-serien i 2017, en pris for A-serien i 2018, endnu en for G-serien i 2021 og her på det seneste en Red Dot-pris for N-serien i 2022.

Læs også