Demo af præcisionssprøjter blev et tilløbsstykke

I høj sol men også strid blæst afviklede VKST deres store markdemonstration af i alt 10 marksprøjter med præcisionsudstyr. Det tiltrak langt flere deltagere end forventet.

Der var næsten 400 interesserede, som var kommet for at opleve de 10 forskellige marksprøjter. Foto: Jørgen P. Jensen Sprøjterne, der blev vist frem, kom fra virksomhederne Hardi, Agrifac, Dammann, Kverneland, Horsch, Amazone og John Deere. Foto: Jørgen P. Jensen Den store interesse naturligvis opstået på baggrund af den store indsats, som firmaerne gør for at implementere præcisionsudstyr på deres sprøjter. Foto: Jørgen P. Jensen Blæsevejret på dagen gjorde, at der alligevel ikke kunne sprøjtes ordentligt i markerne. Foto: Jørgen P. Jensen - Med den store fokus på præcisionsjordbrug og tilskudsmulighederne for investering i miljøteknologi, og hvor der er givet tilsagn til alle ansøgningerne, vil det være oplagt her at kunne nærstudere grejet i funktion, inden der skal investeres, sagde Søren Geert-Jørgensen, maskinkonsulent fra VKST inden arrangementet. Deltagerne kunne ved selvsyn vurdere de forskellige sprøjter i arbejde - både med hensyn til spotsprøjtning, variabeldosering, kurvekontrol og bomstyring. Foto: Jørgen P. Jensen

Næsten 400 interesserede landmænd flokkedes om de 10 forskellige præcisionssprøjter ved den store demonstration, som VKST netop har afholdt ved Præstø på Sydsjælland.

Maskinkonsulent Christian Rabølle bød de mange landmænd velkommen med en henvisning til det blæsende vejr, som ikke gav mulighed for at foretage sprøjtninger i marken netop denne dag. 

Den egentlige årsag til den store interesse var naturligvis også den store indsats, som firmaerne gør for at implementere præcisionsudstyr på deres sprøjter og det tilskud, der i øjeblikket kan søges af landmændene til anskaffelse af udstyret.

Demo af drone

Derfor kunne deltagerne ved selvsyn vurderer de forskellige sprøjter i arbejde med hensyn til spotsprøjtning, variabeldosering, kurvekontrol og bomstyring.

Der blev også vist den nye drone, som VKST netop har anskaffet til at overflyve markerne og danne tildelingskort.

Hver af de deltagende firmaer fik fem minutter til at gennemgå deres medbragte sprøjter og deres præcisionsudstyr, mens de kørte over afmærkede punkter, som blev sprøjtet.

Der blev vist sprøjter fra firmaerne Hardi, Agrifac, Dammann, Kverneland, Horsch, Amazone og John Deere.

Læs også