Mekanisk ukrudtsbekæmpelse med stjernerenser

Med den nye Helios tilbyder Kverneland løsninger, der passer perfekt til fremtidens bæredygtige landbrug og gør det muligt at opnå effektiv og konsekvent ukrudtsbekæmpelse. Kverneland Helios vil blive tilbudt i arbejdsbredder fra 3 faste til 6,4 meter sammenklappelige modeller.

- Mekanisk ukrudtsbekæmpelse i rækkeafgrøder og korn er Helios et effektivt redskab til, og det virker også i tilfælde af resistens, som for eksempel sulfonylurea og pinoxaden, forklarer Maxime Georges, Junior Product Manager hos Kverneland, og fortsætter:

- Ved at knække den øverste muldjord og bryde overfladedækket på visse jorde efter regn fremmer Helios-harven desuden frøenes fremkomst og genopretter vand- og luftstrømmen, hvilket stimulerer de fysisk-kemiske reaktioner og livet i jorden. Det vil øge mineraliseringen og biomassen ved at fremme optagelsen af kvælstof.

Helios er udstyret med jorddrevne stjernehjul i støbejern, som udmærker sig ved det specielle design med bagsiden af skeen, der giver en god ydelse selv ved lave arbejdshastigheder under vanskelige forhold uden blokeringer. De er buet opad og arbejder uden at grave ved hjælp af tyngdekraften. Ukrudtet løftes op uden stænk eller fremspring, hvilket reducerer påvirkningen af afgrøden.

Selektiv mekanisk ukrudtsbekæmpelse kræver præcision i tilpasningen til jordforholdene, og med Helios kan alle justeringer foretages nemt og hurtigt uden brug af værktøj. Helios er udstyret med enten fjeder- eller hydraulisk Soft-control, der sikrer en konstant arbejdsdybde over hele arbejdsbredden, uafhængigt af underlaget. Når det justeres til afgrødens fremkomsthøjde og sådybde, reduceres den negative indvirkning på afgrøderne. En præcis hastighedsstyring kan indstilles til at arbejde så aggressivt som nødvendigt, hvilket maksimerer ydeevne og output.

Genvækst er praktisk talt umulig

For at sikre perfekt nivellering og skabe en jævn, vejrbestandig overflade tilbyder Kverneland en fingerharve, der følger en række i den sidste arbejdszone. Den bageste harve arbejder over hele Helios' arbejdsbredde. Den efterfølgende harve afslutter arbejdet og bevarer såbedet. Den genopretter væsker, vand, luft og stimulerer fysisk-kemiske reaktioner og livet i jorden.

Den efterfølgende harve understøtter ukrudtsbekæmpelsen, da den afdækker og trækker det oprevne ukrudt op af jorden og efterlader det på overfladen, så det kan tørre ud i solen. Genvækst er praktisk talt umulig, hvilket er særligt vigtigt med jordstængler og andet ukrudt, der kan begynde at vokse igen.

Læs også