Dansk Farmet-importør er kommet godt fra start

MidtVest Maskiner ApS ved Skjern er i år blevet dansk importør og forhandler af de tjekkiske Farmet-maskiner, der tilbyder et bredt program af landbrugsmaskiner og redskaber til marken

Forleden havde MidtVest Maskiner inviteret til maskindemonstration, hvor blandt andet »flagskibet« i Farmet-programmet – den store Falcon PRO Fort med Strip-till sektion blev præsenteret. Foto: John Ankersen Farmet Triolent dybdeharve i aktion i forbindelse med demonstrationsdagen ved Skjern. Foto: John Ankersen Interesse for at se Farmet-maskinerne i forbindelse med demonstrationsdagen, hvor ikke mindst den store Falcon-såmaskine, der var stillet til rådighed af fabrikken, trak opmærksomhed. Foto: John Ankersen

Siden nytår har den tjekkiske producent af landbrugsmaskiner haft en dansk importør og forhandler i form af det nystiftede MidtVest Maskiner Aps ved Skjern.

Og modtagelsen på det danske marked har været positiv, fortæller indehaver af MidtVest Maskiner, Carsten Nørgaard Mouridsen, der forleden havde inviteret til en maskindemonstration af et bredt udsnit af Farmet-programmet på en mark ved Skjern.

Her blev blandt andet Farmets Softer discharve i både bugseret som liftophængt og bugseret version præsenteret, sammen med mærkets Triolent dybdeharve og ikke mindst »flagskibet« i maskinprogrammet – den store Falcon Pro såmaskine med Strip-till sektion.

- Med programmet har vi rigtig meget til den pløjefri dyrkning, som vi har meget af – ikke mindst her i Vestjylland, fortæller Carsten Nørgaard Mouridsen, der tilføjer at man indenfor det, tilbyder hele maskinprogrammet – undtagen netop en plov.

Dansk importør og forhandler

At det blev Farmet, som MidtVest Maskiner blev importør og forhandler af, var et ønske om at kunne tilbyde et maskin- og redskabsprogram til en så bred kundegruppe som muligt.

- Jeg var på udkig efter et redskabsprogram til et bredt kundeunderlag, og så faldt jeg over Farmet på en engelsk hjemmeside, fortæller Carsten Nørgaard Mouridsen, der efterfølgende kontaktede fabrikken i Tjekkiet for at undersøge om de gerne ville have en dansk importør.

Det ville de gerne, og dermed blev MidtVest Maskiner dansk importør af mærket i Danmark, hvor man indtil videre selv står for forhandlingen landsdækkende, men hvor målet er at brede forhandlingen mere ud:

- Jeg har et mål om at få 3 – 4 forhandlere med én i hver landsdel – Sjælland, Fyn samt Nordjylland og Sydjylland, så der er én forhandler i hvert område i Danmark, siger Carsten Nørgaard Mouridsen, der indtil videre oplever både stor interesse for Farmet, og hvor de første maskiner for længst er solgt og kommet ud i marken.

Se mere på www.midtvest-maskiner.dk

MidtVest Maskiner Aps og Farmet

MidtVest Maskiner Aps stiftet og ejet af Carsten Nørgaard Mouridsen pr. 1. januar 2023

Carsten Nørgaard Mouridsen er uddannet landbrugsmaskinmekaniker hos Stadil Smede- og Maskinforretning A/S og har siden arbejdet med landbrugsmaskiner hos maskinhandlere samt på landbrug i Australien

Tidligere medejer af Kjærs Maskinstation og Entreprenør A/S

Importør og forhandler af Farmet landbrugsmaskiner og redskabsprogram

Farmet er Tjekkiets helt store producent af landbrugsmaskiner og har produceret maskiner siden 1992 med eksport i dag til hele verden.

Læs også