Agritechnica Innovationspriser 2023: Guld til New Holland

Agritechnicas innovationsjury modtog 251 innovationer, hvoraf 218 blev godkendt af DLG’s Innovationsjury, hvilket resulterede i tildelingen af én guldmedalje og 17 sølvmedaljer.

New Holland modtager den eneste guldmedalje, som er blevet uddelt i år ved Agritechnica, for deres CR Twin Axial rotor-koncept. Prisen blev uddelt ved et stort internationalt pressemøde, forud for Agritechnica-udstillingen.

En Agritechnica Innovations Guldmedalje gives til en nyskabelse, der demonstrerer et nyt koncept, hvis funktionalitet har ændret sig afgørende og enten skaber en ny proces eller repræsenterer en væsentlig forbedring af en eksisterende proces.

Guldmedaljen blev tildelt New Holland CR Twin Axial rotor-mejetærskeren for den nye udvidelse af tærskekanalen. Dette design påvirker ikke tærskerens bredde, og det imødekommer de lovmæssige transportbreddebegrænsninger.

Den nye New Holland CR Twin Axial rotor-mejetærsker er designet til maksimal kapacitet, mens alle restriktioner overholdes. Kernen i den nye CR-mejetærsker er drivteknologien med en motor, der er monteret i overensstemmelse med rotorernes hældningsvinkel. Den centralt placerede split-power-gearkasse bruges til at drive rotorerne, enten direkte eller via en aksel.

Patenteret rensesystem er 13 procent bredere

Den venstre rotor fungerer som en modaksel til tromlen. Akslen er placeret på højre side af chassiset over rotorhuset. Derfor er der ingen drivmidler på nogen af siderne mellem chassis og transmission. Som resultat er chassisets bredde øget betydeligt.

Den ekstra plads er udnyttet til at udvide tærskekanalen, hvilket væsentligt har øget New Holland-mejetærskerens kapacitet. For at undgå blokeringer, udfører et softwarestyret automatisk system ikke blot de typiske frem- og tilbage-bevægelser for at løsne blokeringen, men svinger også bæltet til den respektive spændingsside ved indføring, hvilket sikrer en særlig præcis overførsel af den roterende bevægelse.

Det patenterede rensesystem er også blevet 13 procent bredere, og kornelevatorbelastningen er blevet optimeret. En tryksensorunderstøttet kontrolteknologi måler trykket og styrer derfor høstet afgrødefordeling separat på den forreste og bageste øvre sigte.

Man kan på de kommende sider læse om de i alt 17 maskiner, der er tildelt Agrotechnicas sølvmedalje af innovationsjuryen.

Læs mere om Agritechnica 2023

Drag fordel af internationale eksperters specialviden og klæd dig på til fremtidens landbrug, når Effektivt Landbrug stiller skarpt på Agritechnica 2023.

Læs mere her

Læs også