Ny Bredal-spreder får præmiere

Den danske producent Bredal A/S, som producerer kalk- og gødningsspredere, stiller med et omfattende program og en international nyhed på virksomhedens stand, som de deler med søsterselskabet Bogballe på udstillingen i Hannover. Blandt andet kan man opleve Bredals nye spreder, K110XESC.

Derudover vil der blive præsenteret Bredals store program i K-serien for de besøgende. Dette program har en kapacitet fra 3,5 til 19 kubikmeter.

Ligeledes vil den bugserede F10-spreder og den liftophængte F4, som er beregnet til præcisionsspredning af handelsgødning, være på standen.

Den nye Bredal K110XESC er en bugseret kombineret kalk- og gødningsspreder, som får premiere på Agritechnica. Længden er øget med 50 cm, den rummer 11 kubikmeter i beholderen og kan udstyres med ekstra store hjul med en diameter op til to meter.

Efterspurgt af markedet

Markedet har efterspurgt store hjuldiametre netop på de store bugserede maskiner.

- Dette betyder en væsentlig øget fremkommelighed og gør samtidig, at sprederen bliver nemmere at trække, siger Karsten Skovgaard Nielsen, CEO i Bredal.

De store hjul giver ekstra stor frihøjde og et mindre specifikt jordtryk. Det er også muligt at montere smallere dæk, som passer til plejesporene, og dermed er mere skånsomme mod afgrøderne.

Den nye spreder er udstyret med Bredals foldbare XE-spredeværk, som har en spredebredde op til 30 meter for kalk og 48 meter for handelsgødning. Den har desuden sektionskontrol, kantspredning til begge sider, vejeceller og Isobus-opkobling til traktorens gps-system.

Læs mere om Agritechnica 2023

Drag fordel af internationale eksperters specialviden og klæd dig på til fremtidens landbrug, når Effektivt Landbrug stiller skarpt på Agritechnica 2023.

Læs mere her

Læs også