Bosserne på demotour

Valtras S-serie Smart Tour lagde vejen forbi Sulsted.

Valtra har netop været på demotour rundt i landet for at vise sit nye flagskib S416 – også kaldet »The Boss« - frem for de danske kunder.

Her slog Valtra sammen med sin nordjyske forhandler Agrotek forleden vejen forbi Sønder Elkær ved Sulsted i Vendsyssel, hvor interesserede kunne se nærmere på og prøve to S416’ere med 420 hestekræfter, mens en række af Valtras øvrige modeller også var linet op.

Selvom den nye model endnu ikke er leveret til det danske marked, har »The Boss« allerede fået stor opmærksomhed, fortæller Bent Henneberg, der er salgs- og produktspecialist for Valtra i Danmark.

- De 18, vi får hjem til Danmark i år, skal nok blive solgt, og så regner vi med for alvor at komme i gang med salget af den nye S-serie næste år, fortæller Bent Henneberg, der ligesom med Q-serien, som blev lanceret i 2022, forventer, at det er de store modeller i S-serien, der bliver solgt flest af.

Valtra S-serien, 6. generation

Agco Power-motor på 8,4 liter fra 280 til 420 hestekræfter, i alt seks modeller

Nyt design med en helt ny lyspakke

Ny kabine kendt fra N-, T- og Q-serierne

SmartTouch-terminal og SmartTurn-funktioner

S-serien kan leveres gennem Valtras Unlimited Studio og dermed skræddersyes til ethvert behov i mindste detalje

Produceret hos Valtra i Suolahti, Finland

Klar til levering til i sommeren 2024

Med Q-serien og den nye S-serie, ser Bent Henneberg et Valtra-sortiment, som er bedre rustet til at dække kundernes behov.

- De store traktorer er et segment, vi satser hårdere på, og med den strukturudvikling, vi ser i dansk landbrug, skal vi have et fuldt program. Det har vi nu med traktorer fra 75 til over 400 hestekræfter uden huller mellem serierne, konstaterer han.

Hjem til Finland

Hos Agrotek har man også mærket interessen for den nye traktor, som man allerede har solgt tre af.

- S416 er en traktor, der kan åbne nogle døre til andre kunder end vi hidtil har haft, konstaterer maskinforretningens direktør Niels Vestergaard.

Mens den gamle S-serie blev produceret i Frankrig, glæder Niels Vestergaard sig over, at de nye modeller bliver lavet i Valtras hjemland, Finland.

- Det betyder blandt andet, at man nu kan få S-serien med alt udstyr, som de andre Valtra-modeller kan komme med. Og udover, at det giver flere valgmuligheder, kan jeg også mærke på kunderne, at det bare giver en større tryghed for dem, at traktoren bliver lavet i Finland, siger direktøren, der også glædede sig over muligheden for at vise de nye muskelbundter frem for potentielle kunder, der måske ikke lige har brug for 400 hestekræfter.

- Det er altid sjovt at vise nyheder frem, og en topmodel vil også kunne hjælpe med til at få folks øjne op for de mindre serier, siger han.

Læs også