bannerPos

Comeback til tysk læsser hos nordjysk forhandler

Martin Vestergaard (th) glæder sig over igen at have Tahler på programmet. Fra venstre: Henning Frederiksen (Skjern Maskinforretning), Laurits og Martin Vestergaard (Vestergaards Maskinservice).

Christian Carus

Journalist
22-07-2019 07:07
Efter ni års fravær er Tahlers minilæssere tilbage på programmet hos Vestergaards Maskinservice. Siden sidst har læsserne blandt andet fået hydraulisk hæve/sænke-tag og ny motor.

Thaler-minilæsserne var faktisk på programmet hos Vestergaards Maskinservice i Vodskov nord for Aalborg, da man tilbage i 2005 åbnede forretningen. Efter fem-seks år gled de tyske læssere dog ud af sortimentet, men er nu tilbage hos den nordjyske maskinforhandler, hvor de kommer til at stå side om side med Mustang-læsserne.

Indehaver af Vestergaards Maskinservice, Martin Vestergaard, ser en række plusser ved de røde maskiner, som bliver importeret fra Skjern Maskinforretning.

- Tahler er en familiejet virksomhed, som lytter, når man kommer med forslag til ting, man gerne vil have lavet om. Og som regel gør de også noget ved det. Derfor er der også sket en hel del, siden vi sidst havde dem på programmet, fortæller han.

- Først og fremmest producerer de gode robuste og holdbare maskiner, som man kan udstyre ligesom man har lyst. Og så kan de én ting, jeg ikke har set andre kunne; de kan fås med et tag, der kan hæves og sænkes hydraulisk, så de kan køre ind mange steder, hvor andre må give op. Det er en enorm smart løsning på et problem, som mange støder ind i, fortæller Martin Vestergaard, der også fremhæver, at minilæsserne kan fås i bredder helt ned til 88 centimeter.

Siden sidst har Tahler også skiftet de gamle Perkins-motorer ud med Yanmar.

- Det giver den store forskel, at en Yanmar-motor ikke skal forvarme. Den hopper i gang lige med det samme, forklarer Martin Vestergaard, der også ser frem til at vise Thalers krabbestyrede teleskoplæsser frem.

 

Også trailere på programmet

Udover udvidelsen på minilæsserfronten har Vestergaards Maskinservice som noget nyt nu også fået trailere fra Martz og Blyss på hylden. En vare der er kommet i stand gennem importør Kenneth Johansen fra Aabytrailer.

- Tidligere har vi formidlet nogle salg af trailere, men vi har aldrig haft dem til at stå. Det har betydet at folk, som har købt en ATV eller minilæsser hos os, har købt en trailer et andet sted. Nu har vi også trailere, der kan klare alt fra 500 til 3.500 kilo hjemme, fortæller Martin Vestergaard, der beskriver begge trailer-mærker som billige, men af god kvalitet.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.
Side 1 af 1607 (32122 artikler)Prev1234567160516061607Next