bannerPos

Comeback til tysk læsser hos nordjysk forhandler

Martin Vestergaard (th) glæder sig over igen at have Tahler på programmet. Fra venstre: Henning Frederiksen (Skjern Maskinforretning), Laurits og Martin Vestergaard (Vestergaards Maskinservice).

Christian Carus

Fagjournalist
22-07-2019 07:07
Efter ni års fravær er Tahlers minilæssere tilbage på programmet hos Vestergaards Maskinservice. Siden sidst har læsserne blandt andet fået hydraulisk hæve/sænke-tag og ny motor.

Thaler-minilæsserne var faktisk på programmet hos Vestergaards Maskinservice i Vodskov nord for Aalborg, da man tilbage i 2005 åbnede forretningen. Efter fem-seks år gled de tyske læssere dog ud af sortimentet, men er nu tilbage hos den nordjyske maskinforhandler, hvor de kommer til at stå side om side med Mustang-læsserne.

Indehaver af Vestergaards Maskinservice, Martin Vestergaard, ser en række plusser ved de røde maskiner, som bliver importeret fra Skjern Maskinforretning.

- Tahler er en familiejet virksomhed, som lytter, når man kommer med forslag til ting, man gerne vil have lavet om. Og som regel gør de også noget ved det. Derfor er der også sket en hel del, siden vi sidst havde dem på programmet, fortæller han.

- Først og fremmest producerer de gode robuste og holdbare maskiner, som man kan udstyre ligesom man har lyst. Og så kan de én ting, jeg ikke har set andre kunne; de kan fås med et tag, der kan hæves og sænkes hydraulisk, så de kan køre ind mange steder, hvor andre må give op. Det er en enorm smart løsning på et problem, som mange støder ind i, fortæller Martin Vestergaard, der også fremhæver, at minilæsserne kan fås i bredder helt ned til 88 centimeter.

Siden sidst har Tahler også skiftet de gamle Perkins-motorer ud med Yanmar.

- Det giver den store forskel, at en Yanmar-motor ikke skal forvarme. Den hopper i gang lige med det samme, forklarer Martin Vestergaard, der også ser frem til at vise Thalers krabbestyrede teleskoplæsser frem.

 

Også trailere på programmet

Udover udvidelsen på minilæsserfronten har Vestergaards Maskinservice som noget nyt nu også fået trailere fra Martz og Blyss på hylden. En vare der er kommet i stand gennem importør Kenneth Johansen fra Aabytrailer.

- Tidligere har vi formidlet nogle salg af trailere, men vi har aldrig haft dem til at stå. Det har betydet at folk, som har købt en ATV eller minilæsser hos os, har købt en trailer et andet sted. Nu har vi også trailere, der kan klare alt fra 500 til 3.500 kilo hjemme, fortæller Martin Vestergaard, der beskriver begge trailer-mærker som billige, men af god kvalitet.

Prisnedtur på svin kan udeblive

Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

Kina har importeret danske avlssøer

De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

Markedspodcasten - WASDE-rapport presser priserne

WASDE-rapporten presser priserne, men markedsanalytiker Peter Arendt tror dog ikke på, at presset bliver ved.

Økologer vil være en del af klimaløsningen

Klimaet er på alles læber - og med rette. Derfor er klimaet og klimaforandringerne også omdrejningspunktet for en stor del af programmet, når den danske øko-branche samles til økologikongressen 20.-21. november, der er arrangeret af Seges, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer samt Biodynamisk Forening.

Seges svarer fødevareministeren igen

Fødevareministeriets annoncerede stramninger i dyrevelfærdskontrollen får en hård medfart hos Seges Svineproduktion.

Fødevareeksporten er på rekordkurs

Virksomhederne i den danske fødevareklynge øgede eksporten for de første syv måneder i år med 2,4 milliarder kroner sammenlignet med sidste år, og er dermed på rekordkurs.

500 forskere aflyser klimakrise

Et globalt netværk på 500+ forskere og andre personer med viden om klimaet har skrevet under på en deklaration om, at der ikke findes en klimanødstilstand.
Side 1 af 1659 (33169 artikler)Prev1234567165716581659Next