bannerPos

Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Den nye Multiva FX såmaskine findes i en 300- og en 400-serie, der har samme funktioner i forskellig såbredde. Nyt er blandt andet FX såskæret, der gør det muligt at så og gøde i hård, ubehandlet og upløjet jord. Fotos: John Ankersen

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
19-09-2019 10:36
Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.

Finske Multiva har fornyet sin profil som producent af landbrugsmaskiner. Samtidigt lanceres en ny såmaskine og styreenhed.

I går kunne et resultat af det ses ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus, hvor virksomhedens nyeste såmaskine blev demonstreret.

Forte FX 300-400 er en ny generation universal kombi-såmaskine.

- Maskinen giver mulighed for at så i tætpakket jord, forklarede Jens Møller Christoffersen, area manager, Multiva, i forbindelse med gårsdagens demo – en demo, hvor der blev sået i fire centimeters dybde med 200 kg hvede pr. hektar.

Producenten formulerer det selv i sit pressemateriale som: »Multiva-nyheden er markedets mest alsidige såmaskine, målrettet både normalt- og minimaltbearbejdede jorder samt no-till systemer«.

Det nye FX såskær erstatter de nuværende S og XT såskær. FX såskæret er en vedligeholdelsesfri konstruktion. Såskæret kendetegnes ved den høje præcision uafhængigt af forholdene.

Hvert såskær har sin egen hydraulikcylinder, hvilket sikrer et højt skærtryk selv på de hårdeste jorder.

Nyt styresystem

Til Multiva såmaskinerne kan man nu få en ny generation styresystem, hvilket gør såningen lettere og mere præcis. Styresystemet tilbydes både i en basisversion samt i en Isobus-udgave.

Enheden er den første finske, officielt godkendte Isobus-styreenhed. Isobus-versionen er kompatibel med samtlige traktorproducenter med Isobus-teknologi og muliggør blandt andet variabel tildeling af handelsgødning ud fra kort og gps.

john@landbrugsyd.dk
tlf: 76 60 30 44

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next