Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.

Finske Multiva har fornyet sin profil som producent af landbrugsmaskiner. Samtidigt lanceres en ny såmaskine og styreenhed.

I går kunne et resultat af det ses ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus, hvor virksomhedens nyeste såmaskine blev demonstreret.

Forte FX 300-400 er en ny generation universal kombi-såmaskine.

- Maskinen giver mulighed for at så i tætpakket jord, forklarede Jens Møller Christoffersen, area manager, Multiva, i forbindelse med gårsdagens demo – en demo, hvor der blev sået i fire centimeters dybde med 200 kg hvede pr. hektar.

Producenten formulerer det selv i sit pressemateriale som: »Multiva-nyheden er markedets mest alsidige såmaskine, målrettet både normalt- og minimaltbearbejdede jorder samt no-till systemer«.

Det nye FX såskær erstatter de nuværende S og XT såskær. FX såskæret er en vedligeholdelsesfri konstruktion. Såskæret kendetegnes ved den høje præcision uafhængigt af forholdene.

Hvert såskær har sin egen hydraulikcylinder, hvilket sikrer et højt skærtryk selv på de hårdeste jorder.

Nyt styresystem

Til Multiva såmaskinerne kan man nu få en ny generation styresystem, hvilket gør såningen lettere og mere præcis. Styresystemet tilbydes både i en basisversion samt i en Isobus-udgave.

Enheden er den første finske, officielt godkendte Isobus-styreenhed. Isobus-versionen er kompatibel med samtlige traktorproducenter med Isobus-teknologi og muliggør blandt andet variabel tildeling af handelsgødning ud fra kort og gps.

john@landbrugsyd.dk
tlf: 76 60 30 44

Læs også