bannerPos

Specielt designede Valtra skal hjælpe Forsvaret

27-09-2019 09:29

Speciel traktor på Fanø skal fremover bruges som redningskøretøj

I Vadehavet i byen Sønderho på Fanø har øens kystredningstjeneste fået et nyt redningskøretøj i form af en Valtra N154EA malet hvid med røde og hvide striber på siden. Traktoren er specielt designet til at fungere som redningsfartøj i vand og på land.

- Vi har fået monteret en maritim radar til at lokalisere skibe i området. Derudover er der et infrarødt varmesøgende kamera til at søge på landjorden efter forulykkede mennesker, dyr eller køretøjer. Og der er monteret en søgeprojektør på toppen til at eftersøge forliste både, køretøjer eller andre objekter, fortæller Michael Enok, seniorsergent i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, der har stået for indkøbet af forsvarets nye traktorer.

- Vores traktor på Fanø er vores mest specielle traktor. Øen har ikke mulighed for at have andet redningskøretøj på grund af størrelsen, og kystredningstjenesten har mange redninger og udrykninger om året. Fanø har altid haft en traktor som udrykningsfartøj, men den gamle har ikke kunne løse de samme opgaver, som den nye vil kunne. Nu bliver mulighederne større, og man kan køre direkte ud og søge efter personer, biler, både eller dyr,” fortæller Michael Enok.

Selvom vadehavet er kendt for den lave vandstand, var en af grundende til, at valget faldt på en traktor til jobbet, at højden gør den ideel til at køre i vand.

- Qua højden er en traktor god til at køre i vand. Alligevel har TBS Valtec i Kolding været i gang med at sikre traktoren til at køre i vand i en meters højde, uden at tage vand ind nogle steder. Det betyder, at den er tætnet med en speciel slags fuge til at forsegle traktoren. Den skal være vandtæt og kunne tåle af køre i saltvandet. Men den endelige prøvelse sker først, når den kommer på arbejde, siger Michael Enok om Valtra, der søsættes i de her dage.

 

 

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next