bannerPos

Hæder til »den lille grå«

Det er den lokale kunstner Anna-Caroline Fosmark Bonde, der til dagligt studerer på Talentakademiet, som står bag eventen i forbindelse med Holstebro-Struer Landboforening, der i år markerer sit 200 års jubilæum,

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
20-05-2020 06:30
Holstebro-Struer Landboforening markerer i år sit 200 års jubilæum, og det sker blandt andet ved netop at hædre »den lille grå«.

I dag, onsdag eftermiddag, placeres der en lille grå Massey Ferguson-traktor midt i Storåen ved musikhuset i Holstrebro.

Det er den lokale kunstner Anna-Caroline Fosmark Bonde, der til dagligt studerer på Talentakademiet, som står bag eventen i forbindelse med Holstebro-Struer Landboforening, der i år markerer sit 200 års jubilæum, 

Hun og smeden i Skave, Troels Mikkelsen har gennem de sidste to måneder brugt mange timer på at gøre en gammel rusten Ferguson til et kunstværk.

Traktoren i Åen skal være med til at fortælle historien om landbrugets betydning.

- Vi håber, den kan give anledning til undren, til smil, og til oplevelse af landbruget og Holstebro. Vi vil gerne være kendt for ikke altid at gøre det, der forventes, men være med til at skabe noget nyt, siger formanden for Holstebro Struer Landboforening, Kristian Gade.

Sløret løftes for traktoren i eftermiddag, og der vil være en tale af borgmester H. C. Østerby og formand for Holstebro Struer Landboforening Kristian Gade.

Der tages foranstaltninger, så Covid 19-retningslinjerne omkring offentlige forsamlinger kan overholdes.

Selve afsløringen bliver desuden live-streamet på Facebook-siden »Din mad«, som Holstebro Struer Landboforening har etableret i forbindelse med jubilæet. 

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next