bannerPos

Hjallerup-konkurs rammer ikke Weidemann-kunder

- Vi står fuldt bag alle Weidemann-maskiner, der er solgt – også i Nordjylland. siger salgsdirektør Robert Kjærgaard.
25-03-2020 12:06

Både salg og service af Weidemann-maskiner fortsætter uændret trods lukningen af Hjallerup Maskinforretning.

Det har afstedkommet bekymring hos flere maskinejere, da Stemas’ nordjyske underforhandler, Hjallerup Maskinforretning, forleden erklærede sig selv konkurs.

- Det er en ulykkelig situation, som intet har med hverken Stemas eller Weidemann at gøre. Hos Stemas arbejder vi naturligvis på at finde en ny, varig løsning, men heldigvis har vi kapacitet til at løse både salgs- og serviceopgaverne i Nordjylland helt på sædvanligt niveau, siger salgsdirektør Robert Kjærgaard hos Stemas Maskinsalg A/S.

- I forvejen har vi en fast montør med servicevogn i området, og hvis der bliver behov, kan vi supplere med andre enheder fra vores flåde af bemandede servicevogne. Vi har også salgsfolk i nærområdet, så man går heller ikke forgæves, hvis man skal bruge en ny eller brugt Weidemann-maskine, siger salgsdirektøren.

Robert Kjærgaard siger, at virksomheden fungerer tæt på normalt, samtidig med at der tages hånd om at begrænse corona-smittefaren.

- Alle besøg i vores afdelinger skal være aftalt på forhånd. Men ellers er vores afdelinger og telefoner åbne helt som normalt. Vi har reduceret bemandingen, men vores sælgere er klar både på telefon og mails som de plejer. Både lager, værksted og serviceafdelingen holder åbent som normalt, men med nedsat bemanding, fortæller salgsdirektøren.

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.

Sådan får du succes med etablering af engsvingeludlæg

Den absolut bedste etablering af engsvingel opnås ifølge DLF's avlsafdeling ved at så dæksæden på hveranden række og placere engsvinglen imellem kornrækkerne.

Olieprisen skal i 45 dollar

Ved ugens begyndelse så det ud til, at olieprisen skulle mod næsten urealistiske lavpunkter. Det har med et snuptag ændret sig.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil - også om sommeren

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.
Side 1 af 1812 (36222 artikler)Prev1234567181018111812Next