bannerPos

Hjallerup-konkurs rammer ikke Weidemann-kunder

- Vi står fuldt bag alle Weidemann-maskiner, der er solgt – også i Nordjylland. siger salgsdirektør Robert Kjærgaard.
25-03-2020 12:06

Både salg og service af Weidemann-maskiner fortsætter uændret trods lukningen af Hjallerup Maskinforretning.

Det har afstedkommet bekymring hos flere maskinejere, da Stemas’ nordjyske underforhandler, Hjallerup Maskinforretning, forleden erklærede sig selv konkurs.

- Det er en ulykkelig situation, som intet har med hverken Stemas eller Weidemann at gøre. Hos Stemas arbejder vi naturligvis på at finde en ny, varig løsning, men heldigvis har vi kapacitet til at løse både salgs- og serviceopgaverne i Nordjylland helt på sædvanligt niveau, siger salgsdirektør Robert Kjærgaard hos Stemas Maskinsalg A/S.

- I forvejen har vi en fast montør med servicevogn i området, og hvis der bliver behov, kan vi supplere med andre enheder fra vores flåde af bemandede servicevogne. Vi har også salgsfolk i nærområdet, så man går heller ikke forgæves, hvis man skal bruge en ny eller brugt Weidemann-maskine, siger salgsdirektøren.

Robert Kjærgaard siger, at virksomheden fungerer tæt på normalt, samtidig med at der tages hånd om at begrænse corona-smittefaren.

- Alle besøg i vores afdelinger skal være aftalt på forhånd. Men ellers er vores afdelinger og telefoner åbne helt som normalt. Vi har reduceret bemandingen, men vores sælgere er klar både på telefon og mails som de plejer. Både lager, værksted og serviceafdelingen holder åbent som normalt, men med nedsat bemanding, fortæller salgsdirektøren.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.
Side 1 af 1852 (37036 artikler)Prev1234567185018511852Next