bannerPos

Koldsø forhandler nu Ovlac-plove

Koldsø Smede- og Maskinservice tilbyder nu plove fra Spaniens største plovfabrik, Ovlac. Her ses ploven på en demotur på Kragerup Gods på Vestsjælland.

Redaktionen

29-04-2019 09:23
Koldsø Smede- og Maskinservice tilbyder nu plove fra Spaniens største plovfabrik, Ovlac.

- Vi har fået forhandlingen af Ovlac-plove, der importeres af Ploveksperten ApS, v/Jens Iversen i Danmark, siger Jesper Koldsø, der er indehaver af Koldsø Smede- og Maskinservice i Høng.

- Vi indgik en aftale med Jens Iversen under Agromek-udstillingen i november måned og har siden solgt to 5-furede Ovlac-vendeplove til vores kunder, og fortsætter:

- Lige nu er vi i gang med at udvikle udstyr til såning af efterafgrøder i samarbejde med Jens Iversen og fabrikken i Spanien til montering på fabrikkens on-land-plove, en såkaldt skrælle-plov eller miniplov. Vi regner med at kunne præsentere nyheden på Roskilde Dyrskue i Kristi Himmelfartsdagene, slutter han.

Mange ser skrælleploven som et alternativ til en stubharve, hvor man kombinerer pløjefri dyrkning med plovens fordele.

 

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next