bannerPos

Koldsø forhandler nu Ovlac-plove

Koldsø Smede- og Maskinservice tilbyder nu plove fra Spaniens største plovfabrik, Ovlac. Her ses ploven på en demotur på Kragerup Gods på Vestsjælland.
29-04-2019 09:23

Koldsø Smede- og Maskinservice tilbyder nu plove fra Spaniens største plovfabrik, Ovlac.

- Vi har fået forhandlingen af Ovlac-plove, der importeres af Ploveksperten ApS, v/Jens Iversen i Danmark, siger Jesper Koldsø, der er indehaver af Koldsø Smede- og Maskinservice i Høng.

- Vi indgik en aftale med Jens Iversen under Agromek-udstillingen i november måned og har siden solgt to 5-furede Ovlac-vendeplove til vores kunder, og fortsætter:

- Lige nu er vi i gang med at udvikle udstyr til såning af efterafgrøder i samarbejde med Jens Iversen og fabrikken i Spanien til montering på fabrikkens on-land-plove, en såkaldt skrælle-plov eller miniplov. Vi regner med at kunne præsentere nyheden på Roskilde Dyrskue i Kristi Himmelfartsdagene, slutter han.

Mange ser skrælleploven som et alternativ til en stubharve, hvor man kombinerer pløjefri dyrkning med plovens fordele.

 

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next