Kverneland vil have produktion hjem

Maskinfabrikken Kverneland vil flytte arbejdspladser fra Østeuropa hjem til Danmark, siger fabriksdirektør Poul Henrik Jørgensen.

Det skal være slut med at Kverneland får produceret dele til deres maskiner hos underleverandører i Østeuropa. I stedet skal virksomheden, der har hjemme i Kerteminde, have flyttet produktionen hjem til Danmark.
 
- Vi har bygningerne og maskinerne, det, vi skal nu, er at få mere ud af begge dele. Vi får i øjeblikket produceret dele hos en østeuropæisk underleverandør, og den produktion skulle vi gerne ende med at tage hjem. Det vil sige, at vi skal skaffe pladsen og kapaciteten, og kunne gøre det lige så billigt, siger Poul Henrik Jørgensen til Fyens.dk.
 
Samtidig har Kverneland iværksat en plan, der skal reducere behovet for lagerplads i virksomheden.
 
- Vi har allerede de første resultater af indsatsen i form af fordoblet kapacitet på en svejserobot, fortæller fabriksdirektøren.
 
- Der har været to mand på den opgave, og de skal nu optræne to kolleger, som skal optræne to kolleger o.s.v.. For det vigtigste er ikke maskinerne, det er menneskene, som skal have fjernet de gamle vaner og indarbejdet nogle nye.
 
Kverneland er med sine 470 ansatte en lille del af det japanske maskinkonglomerat Kubota, der i alt har 42.000 ansatte og en årlig omsætning på 42 milliarder dollars.

Læs også