Lexion er på en lang rundtur

Gennem to måneder vises den nye store mejetærsker fra Claas frem hos en række forhandlere.

17 byer på to måneder. Så lang tur rundt til de danske Claas-forhandlere skal næste generation af Lexion-mejetærskerne i løbet af efteråret.

- Der er sket så meget nyt på de nye Lexion, at vi mener, vi virkelig har noget at fortælle, siger Niels Stræde Danielsen, salgs- og produktchef på Claas mejetærskere, om baggrunden for den store turné, der begyndte i Kolding den 3. september.

- Den største nyhed er, at der ændret på tærskeværket på både hybridmaskinen og rystermaskinen. Op til 70 procent af komponenterne på maskinerne er nye. Hovedmålene under udviklingen af de nye maskiner har været øget effektivitet og bedre udnyttelse af alle maskinens muligheder, oplyser Niels Stræde Danielsen.

Når de nye modeller vises frem, bliver det med en præsentation og teknisk gennemgang af modellerne, men også det nye skærebordsprogram helt op til 46 fod er en del af arrangementets program.

Flere stop på Sjælland og Bornholm

Første stop øst for Storebælt er hos Røstofte Maskiners Mern-afdeling i Sydsjælland torsdag den 3. oktober. Tre uger senere – torsdag den 24. oktober – er Claas-delegationen tilbage på Sjælland, hvor der er fremvisning i Mørkøv Maskinforretning.

Torsdag den 31. oktober er værtskabet hos Maskincenter Roskilde og Maskincenter Ringsted, inden den lange rundtur slutter på Bornholm, hvor der sættes punktum i Nexø Smede- og Maskinforretning onsdag den 6. november.

Samtlige steder foregår arrangementet fra klokken 18.30 til 21, og af praktiske hensyn – deltagerne bydes blandt andet på lidt at spise og drikke – er der tilmelding til den lokale Claas-forhandler.

Læs også