Løfter produktionen til nyt niveau med ny førerløs truck

En førerløs truck fra BILA - AGV Scandinavia hjælper fødevareproducenten Dragsbæk i Thisted med at flytte paller med margarineblokke fra produktionen til lageret.

Den selvkørende truck-teknologi mindsker omfanget af manuelle skub og sparer medarbejderne for tunge løft.  
Som en del af industri 4.0-bølgen har margarinefabrikken Dragsbæk identificeret et behov for et mere effektivt produktionsflow, hvor medarbejderressourcer og automation kombineres med henblik på maksimalt udbytte. Virksomheden har derfor valgt at investere i førerløs truck fra BILA - AGV Scandinavia, og det er ifølge Karsten Rokkedal, som er produktionschef hos Dragsbæk, en helt ideel løsning for virksomheden: 

- AGV’en har allerede løftet vores produktion til næste niveau. Margarineproduktionen har tidligere involveret mange tunge og opslidende løft for medarbejderne. Nu varetager den førerløse truck i stedet palleløft og -kørsel – og det har i den grad forbedret vores arbejdsmiljø, hvor vi både har oplevet en reduktion af sygedage, men også minimeret risikoen for arbejdsulykker, siger Karsten Rokkedal.
 
Ansatte frigjort til at løfte kvaliteten
Hos Dragsbæk i Thisted har den førerløse truck-løsning ikke bare bidraget til et forbedret arbejdsmiljø, men også optimeret arbejdsprocesser og frigjort medarbejderressourcer til kritiske opgaver - og det øger margarineproducentens konkurrenceevne.

- Vores førerløse truck er en gevinst for både produktionen og lageret. Den ligger i fast rutefart døgnet rundt fra produktionslinjen og til lageret, hvor den placerer pallerne på et rullebånd ved en emballeringsmaskine. Det var tidligere en manuel opgave, men AGV’en har overtaget tjansen og frigjort en mand til at kunne overvåge og observere på produktionslinjen. Vi har dermed fået flere øjne på produktionsdelen og dermed opnået et yderligere kvalitetsløft i denne del af processen, fortæller Karsten Rokkedal.

Han har hovedansvaret for den daglige drift af anlægget. Det skal holdes i gang hele tiden, de ugentlige produktionsplaner er fastlagt helt ned på minuttet. Det kræver et en høj automatiseringsgrad:

- Min kunde er lageret, der hele tiden skal være fyldt med de rette varer på hylderne. Derfor har vi valgt at investere i førerløs truck. For at forblive konkurrencedygtig er det meget vigtigt, at vores medarbejdere holder et vågent øje med produktionsflowet, så der ikke opstår fordyrende produktionsstop. Og med AGV’en har vi frigjorte ressourcer til netop dette, slutter han.

Læs også