bannerPos

Ny redskabsstyring fra Thorsen-Teknik

ImpSteer muliggør en mere præcis arbejdsgang, hvor både traktor og redskab styres via RTK-signaler med en afvigelse på kun +-2,5 cm. Den aktive redskabsstyring er med til at minimere sidehældspåvirkninger, skævt trækkende redskaber og påvirkninger fra jordens forskellige boniteter via GPS-styring af både traktor og redskab.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
28-06-2019 13:20
Thorsen-Teknik lancerer nu ImpSteer, som fremadrettet skal hjælpe landmændene med at minimere sidehældspåvirkninger i markarbejdet.

ImpSteer er udformet som en universalløsning og kan monteres på alle landbrugsredskaber via hjulstyring, diske eller en sideskiftsramme.

Den nye ImpSteer-redskabsstyring er udviklet og testet i et tæt samarbejde med virksomhedens kunder, hvilket har udmøntet sig i et yderst brugervenligt og stabilt system.

- Præcision er et varmt emne i dansk landbrug og mange har allerede fået øjnene op for de uanede muligheder, som er i præcisionsudstyr. Vi har tidligere set en tendens til, at landmændene primært har fokuseret på autostyring af traktoren, men det mener vi hos os er en fejl i mange sammenhænge, forklarer Torben Thorsen, der er indehaver af Thorsen-Teknik i Farsø.

- Sidehæld, redskabsvægt og skævt trækkende redskaber er alle faktorer, som ikke kan styres med almindelig autostyring og her er ImpSteer bestemt en god mulighed. Aktiv redskabsstyring muliggør en mere præcis spor-i-spor bearbejdelse af jorden, hvilket giver et optimeret slutresultat, påpeger indehaveren.

Afviger +/- 2,5 cm

ImpSteer muliggør en mere præcis arbejdsgang, hvor både traktor og redskab styres via RTK-signaler med en afvigelse på kun +-2,5 cm.

Den aktive redskabsstyring er med til at minimere sidehældspåvirkninger, skævt trækkende redskaber og påvirkninger fra jordens forskellige boniteter via GPS-styring af både traktor og redskab.

Systemet betjenes gennem den eksisterende Topcon X23, X25 eller X35 via ISOBUS og kunden behøver derfor ikke en ekstra skærm i kabinen.

ImpSteer optimerer ligeledes spor-i-spor bearbejdelse af jorden, hvilket resulterer i et bedre resultat/udbytte for landmanden. Den præcise spor-i-spor bearbejdelse af jorden, giver mulighed for mekanisk rensning/lugning og mange andre præcise efterbearbejdelser af afgrøderne.

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next