bannerPos

Ny redskabsstyring fra Thorsen-Teknik

ImpSteer muliggør en mere præcis arbejdsgang, hvor både traktor og redskab styres via RTK-signaler med en afvigelse på kun +-2,5 cm. Den aktive redskabsstyring er med til at minimere sidehældspåvirkninger, skævt trækkende redskaber og påvirkninger fra jordens forskellige boniteter via GPS-styring af både traktor og redskab.

Per Jørgensen

Journalist
28-06-2019 13:20
Thorsen-Teknik lancerer nu ImpSteer, som fremadrettet skal hjælpe landmændene med at minimere sidehældspåvirkninger i markarbejdet.

ImpSteer er udformet som en universalløsning og kan monteres på alle landbrugsredskaber via hjulstyring, diske eller en sideskiftsramme.

Den nye ImpSteer-redskabsstyring er udviklet og testet i et tæt samarbejde med virksomhedens kunder, hvilket har udmøntet sig i et yderst brugervenligt og stabilt system.

- Præcision er et varmt emne i dansk landbrug og mange har allerede fået øjnene op for de uanede muligheder, som er i præcisionsudstyr. Vi har tidligere set en tendens til, at landmændene primært har fokuseret på autostyring af traktoren, men det mener vi hos os er en fejl i mange sammenhænge, forklarer Torben Thorsen, der er indehaver af Thorsen-Teknik i Farsø.

- Sidehæld, redskabsvægt og skævt trækkende redskaber er alle faktorer, som ikke kan styres med almindelig autostyring og her er ImpSteer bestemt en god mulighed. Aktiv redskabsstyring muliggør en mere præcis spor-i-spor bearbejdelse af jorden, hvilket giver et optimeret slutresultat, påpeger indehaveren.

Afviger +/- 2,5 cm

ImpSteer muliggør en mere præcis arbejdsgang, hvor både traktor og redskab styres via RTK-signaler med en afvigelse på kun +-2,5 cm.

Den aktive redskabsstyring er med til at minimere sidehældspåvirkninger, skævt trækkende redskaber og påvirkninger fra jordens forskellige boniteter via GPS-styring af både traktor og redskab.

Systemet betjenes gennem den eksisterende Topcon X23, X25 eller X35 via ISOBUS og kunden behøver derfor ikke en ekstra skærm i kabinen.ImpSteer optimerer ligeledes spor-i-spor bearbejdelse af jorden, hvilket resulterer i et bedre resultat/udbytte for landmanden. Den præcise spor-i-spor bearbejdelse af jorden, giver mulighed for mekanisk rensning/lugning og mange andre præcise efterbearbejdelser af afgrøderne.

Læserbrev: Test for rester af alle sprøjtemidler i økologien

Grundstoffer og naturlige midler i den økologisk produktion bør undergå samme strenge godkendelsesprocedure som andre dansk godkendte bekæmpelsesmidler, og man bør også teste for rester i fødevarerne. Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Der bliver masser af halm i år

Udsigten til en god halmhøst får smilet frem hos formand for foreningen Danske Halmleverandører, Hans Stougaard, der ser halm som et både konkurrence- og miljømæssigt godt alternativ til især flis.

Horsch går nye veje

I dag præsenterer Horsch en række spændende nyheder, blandt andet nye selvkørende sprøjter, jordbehandlingsredskaber, såmaskiner og flere af Horsch-maskinerne er målrettet til det konventionelle landbrug, men fabrikken har i deres mange maskinnyheder stor fokus på organiske landbrug eller hybridlandbrug.

Masser af hø på engene

De ugødede og §3-beskyttede græsarealer ved Tude Å giver masser af godt hø i år.

- Bjærgning af hø på lavbundsjorde er billigere end at lade dem gro til

Michael Andersen på Tøvestensgaarden ved Hejninge nær Slagelse har en god ide, som han gerne vil dele med den nye finansminister Nicolai Vammen. Han kombinerer et højværdiprodukt med miljø- og klimavenlig drift af §3-arealer ved Tude Å.

Majsen er udfordret

Vejret driller majsen, der mange steder er udfordret med uens eller dårlig vækst.

Næringsstofferne er der, men det handler om omfordeling

Næstformanden i brancheforeningen Genanvend Biomasse og projektmanager i Daka Refood, Bjarne Larsen, håber på nogle regelændringer i de statslige støtteordninger, som vil gøre det mere rentabelt at etablere nye biogasanlæg fremover. Især på Sjælland.

Økolog: - Konventionel gylle er et nødvendigt kompromis

Den økologiske landmand Niels Kjær Tvedegaard nord for Randers er selv afhængig af at få tilført gylle fra konventionel husdyrproduktion. En fremtid helt uden konventionel gylle er i teorien mulig, mener han, men det vil have betydning for pris og udbytter. Og så vil der stadig være et problem med hensyn til fosfor og kali.
Side 1 af 1585 (31694 artikler)Prev1234567158315841585Next