bannerPos

Ny redskabsstyring fra Thorsen-Teknik

ImpSteer muliggør en mere præcis arbejdsgang, hvor både traktor og redskab styres via RTK-signaler med en afvigelse på kun +-2,5 cm. Den aktive redskabsstyring er med til at minimere sidehældspåvirkninger, skævt trækkende redskaber og påvirkninger fra jordens forskellige boniteter via GPS-styring af både traktor og redskab.

Per Jørgensen

Journalist
28-06-2019 13:20
Thorsen-Teknik lancerer nu ImpSteer, som fremadrettet skal hjælpe landmændene med at minimere sidehældspåvirkninger i markarbejdet.

ImpSteer er udformet som en universalløsning og kan monteres på alle landbrugsredskaber via hjulstyring, diske eller en sideskiftsramme.

Den nye ImpSteer-redskabsstyring er udviklet og testet i et tæt samarbejde med virksomhedens kunder, hvilket har udmøntet sig i et yderst brugervenligt og stabilt system.

- Præcision er et varmt emne i dansk landbrug og mange har allerede fået øjnene op for de uanede muligheder, som er i præcisionsudstyr. Vi har tidligere set en tendens til, at landmændene primært har fokuseret på autostyring af traktoren, men det mener vi hos os er en fejl i mange sammenhænge, forklarer Torben Thorsen, der er indehaver af Thorsen-Teknik i Farsø.

- Sidehæld, redskabsvægt og skævt trækkende redskaber er alle faktorer, som ikke kan styres med almindelig autostyring og her er ImpSteer bestemt en god mulighed. Aktiv redskabsstyring muliggør en mere præcis spor-i-spor bearbejdelse af jorden, hvilket giver et optimeret slutresultat, påpeger indehaveren.

Afviger +/- 2,5 cm

ImpSteer muliggør en mere præcis arbejdsgang, hvor både traktor og redskab styres via RTK-signaler med en afvigelse på kun +-2,5 cm.

Den aktive redskabsstyring er med til at minimere sidehældspåvirkninger, skævt trækkende redskaber og påvirkninger fra jordens forskellige boniteter via GPS-styring af både traktor og redskab.

Systemet betjenes gennem den eksisterende Topcon X23, X25 eller X35 via ISOBUS og kunden behøver derfor ikke en ekstra skærm i kabinen.ImpSteer optimerer ligeledes spor-i-spor bearbejdelse af jorden, hvilket resulterer i et bedre resultat/udbytte for landmanden. Den præcise spor-i-spor bearbejdelse af jorden, giver mulighed for mekanisk rensning/lugning og mange andre præcise efterbearbejdelser af afgrøderne.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next