Teleskoplæsser-serie får et løft

Claas udvider Torion-teleskoplæsserserien med en hightech-version, der tilbydes med en række nye features.

Torion-teleskoplæsser-programmet med hidtil 10 hjullæssere med en arbejdsvægt fra 5 til 21 tons udvides med en ny serie her til efteråret: Torion 738 T Sinus, med et skovldrejepunkt på 4,96 meter i højden.

Dermed kan teleskoplæsseren, når den arbejder med pallegaffel, løfte den maksimale nyttelast på 2.300 kg sikkert på en plan overflade i sammenknækket tilstand og med armen kørt helt ud. I sammenknækket tilstand er den maksimale tip-last 3.800 kg.

Med en læssegaffel kan den læsse og stable op til 4,80 meter, den maksimale rækkevidde er 2,69 meter. Z-kinematikken i løftearmen har en høj brydekraft og hurtig udtipningshastighed. Redskabsrammen med 172 grader drejevinkel er konstrueret meget kompakt, så der opnås optimalt udsyn.

Stabil og smidig

Til løfte- og stablearbejde er der med 93 hydraulikolie i minuttet til enhver tid tilstrækkelig effekt til rådighed.

Til redskaber, der bruger meget olie, kan der som ekstraudstyr bestilles en ekstra high flow-pumpe, der giver yderligere 28 liter i minuttet til eksterne redskaber som fejekoste eller mulchere. Det maksimale driftstryk er 230 bar.

Maskiner, der skal løfte tunge ting højt op, skal kunne stå sikkert. Her er Sinus-styringen i Torion 738 T Sinus optimalt. Kombinationen af knækstyring og styret bagaksel sikrer maksimal smidighed samtidig med en lille knækvinkel på maksimal 30 grader til hver side.

Baghjulene er forbundet direkte med forvognen med to styrestænger og styrer synkront med op til maksimalt 25 grader drejning af hjulene, når knækleddet går ind. Venderadius over skovlkanten er på kun 4,22 meter og en indvendig venderadius på kun 1,49 meter.

Ergonomisk

Den nye Torion-teleskoplæsser er udstyret med en 73 hk, 4-cylindret dieselmotor fra Yanmar med Wastegate-turbolader. Motoren opfylder udstødningsstandarden V med dieselpartikelfilter (DPF) og dieseloxydationskatalysator (DOC) og kræver derfor ikke AdBlue.

Smart Shifting-fremdriften med hydrostatisk og automatisk totrins gearkasse, hvor der kan vælges mellem to køreområder med et tryk på en knap. I køreområde ét kan man køre op til 20 km/t og i køreområde to maksimalt op til 40 km/t.

Torion 738 T Sinus scorer også point i kabinen. De kun fire smalle stolper, den stærkt hældende motorhjelm, forruden, der går langt ned, og den slanke teleskoparm sørger for et absolut førsteklasses udsyn i alle retninger og over redskabsrammen.

Kabinedøren og den højre rude kan åbnes 180 grader og låses. Føreren sider både på varme og kolde dage komfortabelt med air condition eller i det luftaffjedrede lavfrekvenssæde med varme. Ratstammen, der kan indstilles i tre retninger, og det høje ryglæn er også med til at sikre afslappet arbejde.

per@effektivtlandbrug.dk
Mobil 20 25 10 37

Læs også