Nye traktorer til sydjysk maskinstation

Tre nye Valtra-traktorer rullede forleden ind på gårdspladsen hos Poul Christensen Maskinstation og Entreprenør, der driver maskinstation og landbrug på Koldingegnen.

Poul Christensen (tv) og Steen Lerche Hansen fra Valtec var begge tilfredse med en god handel.
Lige i tide til forårsarbejdet er 3 Valtra-traktorer rullet ind på gårdspladsen hos Poul Christensen Maskinstation og Entreprenør, der driver maskinstation og landbrug på Koldingegnen.
De nåede lige at holde stille til fællesfoto hos Valtec i Gravens, før de skulle leveres, spænde for redskaberne og køre i marken. En enkelt nåede dog at deltage i en billedreportage hos Poul Christensen, før den skulle deltage i forårsarbejdet.
De tre traktorer er en Valtra S374 med 370 hk og to Valtra T254 Versu med 235 hk (271 hk m. boost). Den ene er udrustet med GPS/autostyring, mens de to andre er klargjort til det, så ”toppen” bare kan flyttes over på dem, hvis behovet opstår. Desuden har de luftaffjedret foraksel og kabine, så komforten er i top.
 

Traktorvalg er også medarbejderpleje

-  For os er det vigtigt at have traktorer med bedst mulig totaløkonomi. Pris, driftsøkonomi og gensalgsværdi spiller alt sammen ind i overvejelserne, når vi vælger nye traktorer. Det samme gør en god serviceorganisation naturligvis også. Men efterhånden er det næsten lige så vigtigt, at traktorerne er topmoderne og komfortable at køre i, så vi kan tiltrække og fastholde de rigtige chauffører”, fortæller Poul Christensen, der i dette tilfælde har skelet meget til det nye Smart Touch system. Valtra selv hævder, at det er smartere end chaufførernes smartphones – og Poul Christensen er tilbøjelig til at give firmaet ret.
På maskinstationen arbejder der 15 traktorer. De 6 af dem anvendes primært til snerydning og en række småopgaver, mens resten indgår i den landbrugsrelaterede drift.
Der er en vis farvevariation i traktorerne, for Poul Christensen har været lidt omkring med sine traktorindkøb. De nye traktorer afløser tre Claas. Direkte adspurgt erkender Poul Christensen, at han efterhånden er ved at bekende kulør og vælge Valtra som sit primære mærke. Det skyldes primært driftssikkerheden.
- Det nytter ikke noget, at vi skal holde stille og skrue midt i sæsonen. Det er jo der, vores kunder skal serviceres, og der vi skal tjene vores penge”.
 

Tror på fremtid landbruget

Poul Christensen har flere ben at stå på i sin forretning. Eget landbrug på ca. 600 ha, yderligere 150 ha dyrkes med pasningsaftale, en avlsbesætning på 45 simmertalere, der anvendes til naturpleje, en maskinstation i vækst og mange mindre entreprenøropgaver med f.eks. snerydning skaber et solidt fundament. Samtidigt udjævner de forskellige arbejdsopgaver delvist sæsonudsvingene, hvilket bl.a. betyder, at chaufførerne ikke afskediges i vinterperioden, som det eller er kutyme mange steder.
-  Dygtige og stabile chauffører betyder alt for vores virksomhed, så dem vil vi gøre meget for at fastholde.
Han lægger da heller ikke skjul på, at kunne han finde et par dygtige folk mere, så ville det være godt.
I løbet af det seneste år har Poul Christensen udvidet maskinstationen betydeligt, hvilket både hænger sammen med, at stadigt flere landbrug lader maskinstationen udføre nogle arbejdsopgaver, men også med at en anden maskinstation i området gik konkurs og efterlod et vakuum med opgaver, der skal løses.
Han har det seneste år bl.a. investeret i gyllegrej, ny Bredal gødnings- og kalkspreder, ny Dal-Bo CultiTrail harve, nye Fendt græsriver og altså også de 3 nye Valtra-traktorer fra Valtec. Investeringerne er forholdsvis massive, men Poul Christensen forsikrer om, at der er tale om en kontrolleret vækst.
- Helt overordnet så tror jeg på en fremtid for dansk landbrug. Og så vil vi gerne kunne løse de fleste arbejdsopgaver for at servicere vores nuværende kunder bedst muligt, men også for at tiltrække flere. En løbende opgradering af maskinparken og dygtige folk til at køre dem er betingelsen for at kunne være på forkant med begge dele, og den udfordring tager vi seriøst

Læs også