Nyt dæk til læssemaskiner

Dækproducenten Alliance har lanceret et nyt multidæk, som er optimeret til både at køre i mudder og på beton. På den måde får landmændene adgang til et prisvenligt alternativ som kan gøre arbejdet med læssemaskiner lettere.

Læssemaskinen er for mange landmænd et vigtigt redskab i det daglige arbejde, men når vejret er vådt og marken mudret, kan det gøre det svært at undgå at køre fast i marken, hvis man ikke kører med de rigtige dæk. Det problem skal et nyt dæk fra dækproducenten Alliance være med til at løse.

- Det kan ofte være lidt af et dilemma at vælge det rigtige dæk til læssemaskinen. Et traktordæk skal nok stå fast i marken, men det vil slides ekstra hurtigt og heller ikke give så behagelig kørsel på fast underlag. Det vil et almindeligt dæk, men det er til gengæld ikke godt i en mudret mark, hvor man let kan køre fast, fortæller Jakob Scheel, som er salgschef i landbrugsafdelingen hos Nordisk Dæk Import.

Det nye dæk fra Alliance kaldet 585 skal løse dette problem, og det sker ved hjælp af et særligt dækmønster, der kombinerer det bedste fra et traktordæk og et almindeligt dæk til læssemaskiner. Et dækmønster der sikrer, at dækket både kan få fat på en mudret mark og samtidig køre komfortabelt på fast underlag uden at slides hurtigt.

Prisvenligt og stærkt

Det såkaldte multiuse dæk er også det første prisvenlige alternativ, da denne dækklasse ifølge salgschefen er domineret af et dyrere mærke, som i mange år har siddet relativt alene på dette marked.

- Alliance 585 er det første billigere alternativ, der er kommet i denne dækklasse i mange år. Samtidig skal man trods prisen ikke være bekymret for holdbarheden, for det er bygget på en stålbæltekonstruktion med forstærkede dæksider. Desuden er der brugt specielle compounds, som ofte er forbeholdt dyrere mærker, fremhæver Jakob Scheel.

Står fast uanset kørselsretning

Med den stærke konstruktion har dækket ifølge producenten en lang holdbarhed og kan uden problemer klare punkteringer og skader. Alt sammen noget, der skal give en fordelagtig totalomkostning på dækket.

- Endelig er det værd at fremhæve, at dækket har et mønster ude i siderne, der er spejlvendt i forhold til hinanden. Det betyder, at man står lige godt fast uanset kørselsretning, siger Jakob Scheel.

Alliance 585 importeres og distribueres af Nordisk Dæk Import i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Alliance Tyre Group ejes af japanske Yokohama og er i dag til stede i over 120 lande.

Læs også