Offroad-vedligeholdelse af rørledninger i svært terræn

Med en ny terrængående genbrugsspuler kan kloakservicevirksomheden Norva24 nu hjælpe offentlige samt private kunder med at opnå store besparelser, når rørledninger i ufremkommeligt terræn skal vedligeholdes.

MASKINER I Trekantområdet har kloak- og servicevirksomheden Norva24 investeret i en terrængående genbrugsspuler, der kan rykke ud til ellers ufremkommelige opgaver, og som sparer på vandet.

Dermed kan landmænd og kommuner i Midt-, Syd-, og Sønderjylland samt på Fyn spare tusindvis af kroner i forbindelse med vedligehold og inspektion af drænledninger og kloakrør, der befinder sig under knoldede marker eller andre svært tilgængelige landskaber.

– Når en drænledning eller et kloakrør er stoppet til med rødder eller sand, kan vores genbrugsspuler klare opgaven med en brøkdel af det normale vandforbrug. Vandet, vi tanker om morgenen, kan vi nemlig otte ud af ti gange også slutte dagen på, fordi vandet bliver genbrugt. Til sammenligning bruger en traditionel spuler cirka 8000 liter i timen, og man er derved nødsaget til at hente vand mange gange, hvis der er tale om en rodskæring eller et helt tilstoppet rør, forklarer Simon Roland, der er salgskonsulent hos Norva24.

 

Terrængående besparelser

Udover de åbenlyse fordele forbundet med et lavere vandforbrug sikrer den nye genbrugsspulers terrængående egenskaber markante besparelser for kunderne.

- Hvis vi skal spule et dræn- eller kloakrør, der befinder sig et godt stykke inde på en knoldet mark, kan vi nu køre udstyret direkte til opgaven. Tidligere måtte vi nogle gange lægge 200 meter jernplader ud på marken for at komme frem, og det tager lang tid og koster nemt tusindvis af kroner, siger Simon Roland.

Til at supplere den terrængående genbrugsspuler har Norva24 fået bygget en bil med firehjulstræk til at lave TV-inspektion. Med en frihøjde på hele 80 centimeter kan den ligesom genbrugsspuleren køre helt frem til brønden, hvor kloak- eller drænrør skal undersøges. Se mere på www.norva24.dk.

jba

Læs også