Opdateret pneumatisk såmaskine

Multiva Forte FX 6000 såmaskinen lanceres i en opdateret udgave. Nye vedligeholdelsesfrie FX-såskær sikrer en alsidig maskine til brug i dyrkningssystemer hvor jorden bearbejdes eller til såning direkte i stubben. Den store tank og det kraftige blæsersystem, sikrer stor kapacitet og muliggør udsåning af store mængder gødning og frø.

Multiva Forte FX er udviklet til såning i bearbejdet jord, samt til såning uden forudgående jordbearbejdning (no-till). De kraftige FX-såskær sikrer en god præcis placering af gødning og udsæd, selv under tørre og vanskelige forhold, i kraft af mulighed for helt op til 250kg skærtryk. De store bærehjul sikrer et lavt trækkraftsbehov, samt en optimal pakning af jorden. En gennemtestet såteknologi, baseret på to hydraulisk drevne blæserenheder, sikrer en homogen udsåning og mulighed for udsåning af store mængder gødning og udsæd.

På Multiva Forte FX, udsås gødning og udsæd i samme såskær. Gødningen føres til bunden af sårillen i den forreste del af såskæret, udsæden føres til sårillen I den bagerste del af såskæret. Gødning og udsæd placeres nær hinanden, hvilket sikrer planten en optimal adgang til næringsstoffer på et tidligt stadie, med minimal risiko for svidningsskader. Det efterfølgende trykhjul sikrer lukning af sårillen samt en god pakning af jorden for at sikre en god frø-til-jord kontakt og vandforsyning.

En præcis placering af gødning og udsæd tilskrives maskinens opbygning med Individuelle såskær, hvor sådybden justeres separat for hvert såskær på trykhjulet. De individuelle såskær sikrer en ensartet placering af gødning og frø, selv under krævende forhold. Såskærene følger markens konturer.

Læs også