bannerPos

Opdateret pneumatisk såmaskine

De dobbelt skiveskær går let i jorden og sikrer en lav rullemodstand. Den store afstand imellem såskærene sikrer god gennemgang og begrænset trækkraftsbehov, da antallet af såskær er færre end på andre traditionelle såmaskiner. De store lavtryksdæk roterer let og modvirker uhensigtsmæssig hård pakning under våde forhold samt minimal risiko for blokering på lettere jorder.

Per Jørgensen

Journalist
04-06-2019 14:15
Multiva Forte FX 6000 såmaskinen lanceres i en opdateret udgave. Nye vedligeholdelsesfrie FX-såskær sikrer en alsidig maskine til brug i dyrkningssystemer hvor jorden bearbejdes eller til såning direkte i stubben. Den store tank og det kraftige blæsersystem, sikrer stor kapacitet og muliggør udsåning af store mængder gødning og frø.

Multiva Forte FX er udviklet til såning i bearbejdet jord, samt til såning uden forudgående jordbearbejdning (no-till). De kraftige FX-såskær sikrer en god præcis placering af gødning og udsæd, selv under tørre og vanskelige forhold, i kraft af mulighed for helt op til 250kg skærtryk. De store bærehjul sikrer et lavt trækkraftsbehov, samt en optimal pakning af jorden. En gennemtestet såteknologi, baseret på to hydraulisk drevne blæserenheder, sikrer en homogen udsåning og mulighed for udsåning af store mængder gødning og udsæd.

På Multiva Forte FX, udsås gødning og udsæd i samme såskær. Gødningen føres til bunden af sårillen i den forreste del af såskæret, udsæden føres til sårillen I den bagerste del af såskæret. Gødning og udsæd placeres nær hinanden, hvilket sikrer planten en optimal adgang til næringsstoffer på et tidligt stadie, med minimal risiko for svidningsskader. Det efterfølgende trykhjul sikrer lukning af sårillen samt en god pakning af jorden for at sikre en god frø-til-jord kontakt og vandforsyning.

En præcis placering af gødning og udsæd tilskrives maskinens opbygning med Individuelle såskær, hvor sådybden justeres separat for hvert såskær på trykhjulet. De individuelle såskær sikrer en ensartet placering af gødning og frø, selv under krævende forhold. Såskærene følger markens konturer.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next