bannerPos

Opdateret pneumatisk såmaskine

De dobbelt skiveskær går let i jorden og sikrer en lav rullemodstand. Den store afstand imellem såskærene sikrer god gennemgang og begrænset trækkraftsbehov, da antallet af såskær er færre end på andre traditionelle såmaskiner. De store lavtryksdæk roterer let og modvirker uhensigtsmæssig hård pakning under våde forhold samt minimal risiko for blokering på lettere jorder.

Per Jørgensen

Journalist
04-06-2019 14:15
Multiva Forte FX 6000 såmaskinen lanceres i en opdateret udgave. Nye vedligeholdelsesfrie FX-såskær sikrer en alsidig maskine til brug i dyrkningssystemer hvor jorden bearbejdes eller til såning direkte i stubben. Den store tank og det kraftige blæsersystem, sikrer stor kapacitet og muliggør udsåning af store mængder gødning og frø.

Multiva Forte FX er udviklet til såning i bearbejdet jord, samt til såning uden forudgående jordbearbejdning (no-till). De kraftige FX-såskær sikrer en god præcis placering af gødning og udsæd, selv under tørre og vanskelige forhold, i kraft af mulighed for helt op til 250kg skærtryk. De store bærehjul sikrer et lavt trækkraftsbehov, samt en optimal pakning af jorden. En gennemtestet såteknologi, baseret på to hydraulisk drevne blæserenheder, sikrer en homogen udsåning og mulighed for udsåning af store mængder gødning og udsæd.

På Multiva Forte FX, udsås gødning og udsæd i samme såskær. Gødningen føres til bunden af sårillen i den forreste del af såskæret, udsæden føres til sårillen I den bagerste del af såskæret. Gødning og udsæd placeres nær hinanden, hvilket sikrer planten en optimal adgang til næringsstoffer på et tidligt stadie, med minimal risiko for svidningsskader. Det efterfølgende trykhjul sikrer lukning af sårillen samt en god pakning af jorden for at sikre en god frø-til-jord kontakt og vandforsyning.

En præcis placering af gødning og udsæd tilskrives maskinens opbygning med Individuelle såskær, hvor sådybden justeres separat for hvert såskær på trykhjulet. De individuelle såskær sikrer en ensartet placering af gødning og frø, selv under krævende forhold. Såskærene følger markens konturer.

Store forventninger til kommende supermiddel

Forventningerne til et nyt svampemiddel, Inatreq, der forventes godkendt i Danmark til 2021-sprøjtesæsonen, er så store, at kemifirmaet Corteva i torsdags startede en ny fabriksdel i Frankrig alene til denne produktion.

Nye tendenser og udfordringer i dansk svineproduktion

Seges Svineproduktion har tirsdag og onsdag i denne uge afholdt det årlige Fagligt Nyt i Horsens, hovedsageligt med rådgivere og dyrlæger som deltagere. I år bød programmet blandt andet på emner som bæredygtighed, søer & pattegrise, grisevelfærd, mindre zink og antibiotika, samt økonomi og optimering af svineproduktion.

Ulovlig indtrængen: Veganerdebatten raser derudaf på Facebook

Historien om at L&F planlægger at lægge sag an mod Veganerpartiet for ulovlig indtrængen hos en svineproducent på Falster har fået særdeles meget liv de sidste par dage. En lang række landmænd mener, at der ville være tale om en bananrepublik, hvis det blev frit bare at gå ind på andre folks ejendomme. Derimod mener flere veganere, at den ulovlige indtrængen er “et nødvendigt onde” for at dokumentere, hvad de betegner som dyremishandling.

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.
Side 1 af 1637 (32736 artikler)Prev1234567163516361637Next