bannerPos

Pöttinger i vækst

Pöttinger har udvidet programmet for jordbearbejdningsmaskiner og har blandt andet lanceret en kæmpe discharve, Terradisc 10001 T, der er den eneste Isobus-discharve på markedet i arbejdsbredderne 8 eller 10 meter. Foto: Per Jørgensen

Per Jørgensen

Journalist
23-04-2019 10:48
I Danmark har Pöttinger øget både omsætning og salg af jordbearbejdningsmaskiner.

Det danske Pöttinger-selskab har intensiveret markedsindsatsen væsentligt på det danske marked og har tredoblet omsætningen over de seneste tre år. Selskabet, der har fire ansatte, havde i sidste regnskabsperiode en omsætning på over fire millioner euro. Omsætningen fordeler sig ligeligt mellem græs- og jordbearbejdningsmaskiner, hvor det modsat i Europa er 60 procent græsmaskiner og 40 procent jordbearbejdningsmaskiner.

Sidste år blev der etableret et reservedelslager i Hobro, der først og fremmest skal servicere Danmark, men fungerer også som backuplager for hele Skandinavien.

- Gennem årene er Pöttinger blevet et anerkendt mærke indenfor græs- og jordbearbejdning og vi har øget vores serviceniveau væsentligt og styrket vores markedsposition overfor vores danske kunder, siger Lars Andreasen, der er chef for Pöttinger Danmark.

- Vores produktsortiment spænder vidt og vi følger behovet i markedet tæt og i dag tilbyder vi et bredt maskinprogram for alle typer bedrifter og maskinstationer, hvad enten det gælder harver, kultivatorer, plove, såmaskiner eller græsmaskiner i alle afskygninger, forklarer salgschefen.

Større jordbearbejdningsmaskiner

Pöttinger har udvidet programmet for jordbearbejdningsmaskiner og har blandt andet lanceret en kæmpe discharve, Terradisc 10001 T, der er den eneste Isobus-discharve på markedet i arbejdsbredderne 8 eller 10 meter.

Discharven Terradisc er udviklet til jorddækning og forberedelse af såbedet. Den kompakte konstruktion samt de aggressive tallerkner, sørger for et godt indtræk og god blanding af materialet.

Terradisc trækkes på et transportchassis, som skåner løftechassis og reducerer jordkomprimeringen ved forageren. HK-behovet er for den 8 meter discharve 270 hk og for den 10 meter kræver det en traktor på 360 hk.

Den store Terradisc-harve er udstyret med to bærearme, der er svejset på hver af de brede klemskåle, og det holder tallerknerne i en fast position og indstilling. Dermed opnås en mere ensartet jordbehandling og selv under hårde, tørre betingelser og hvor der er meget materiale bliver gennemblandingen mere intensiv.

Klassiske Pöttinger-nyheder

Pöttinger leverer også discharver til mindre brug. Terradisc leveres også i 3 til 6 meters arbejdsbrede med faste discharver og Terradisc K/T med opklappelig eller bugseret kompakt discharve i 3 til 6 meter arbejdsbredder, leverer Pöttinger monteringssåmaskiner Vitasem Add og Aerosem Add, som på få minutter ændrer den bugserede Terradisc-harve eller den bugserede Synkro-stubharve til en produktiv, fuldt funktionsdygtig direkte såmaskine.

Pöttingers nye Servo liftplove M45 med trinvise furebredder er nu yderligere forstærket via to flanger, der garanterer robust hold for underplov og forplove. Den nye Servo liftplov-serie leveres i 4, 5 og 6-furer. Som ekstraudstyr leveres Servo-plovene med Traction Control, der muliggør en målrettet belastning af traktorens bagaksel og dermed kan trækkraften tilpasses så bagakselbelastningen reduceres.

Ifølge Pöttinger sparer det op til 2,1 liter brændstof pr. ha og skåner jorden.

Også en ny Aerosem pneumatisk såmaskine til korn og majs. Aerosem-såmaskinekoncept forener udsåningen af korn og majs. Den nøjagtigt arbejdende og universelle dosering og de perfekte skærsystemer er garanti for en nøjagtig udsåning af såsæden.

Terrasem C4 Fertilizer, der nu fås med IDS (Intelligent Distribution System), giver en perfekt gødningsplacering i forbindelse med såning og giver optimale vækstbetingelser i kornets tidlige fase. Gødningsplaceringen kan placeres i enten 12,5 eller 16,7 cm.

Nord-West noteringen falder

Nord-West noteringen falder i dag med 4 euro til 60,00 €.

Som en 3-trins raket: Sæt fart på økonomien

Vil man videreudvikle sin bedrift, er det vigtigt at kende såvel ens økonomi som de rigtige nøgletal. Og så har elementer som skatteregnskab, årsrapport og fraktilanalyse med benchmark stod betydning.

Nu kan man efterisolere på en eftermiddag

Energioptimering topper danskernes ønsker for boligen, og nu kan et nyt isoleringsprodukt opfylde ønsket nemt og endda kradsefrit.

Tolv meter ballevogn

Metsjö lancerer en tolv meter udgave af MetaX ballevogn med eller uden hydraulisk lastsikring.

Comeback til tysk læsser hos nordjysk forhandler

Efter ni års fravær er Tahlers minilæssere tilbage på programmet hos Vestergaards Maskinservice. Siden sidst har læsserne blandt andet fået hydraulisk hæve/sænke-tag og ny motor.

Chaufførlærlinge er vigtige for SPF-Danmark

Når SPF-Danmark A/S tager nye chaufførlærlinge ind, er det som oftest unge mennesker med en landbrugsmæssig baggrund.

Rolig uge i majs, kartofler og sukkerroer

Der er kun registreret få angreb af skadegørere i majs, kartofler og sukkerroer i planteavlskonsulenternes registreringsnet i ugens løb.

Nemt at se græsukrudt i vintersæden lige nu

Det er nu, du skal kigge efter græsukrudt, for det er nemt at spotte i den uhøstede vintersæd, lyder det fra Seges.
Side 1 af 1587 (31737 artikler)Prev1234567158515861587Next