bannerPos

Pöttinger i vækst

Pöttinger har udvidet programmet for jordbearbejdningsmaskiner og har blandt andet lanceret en kæmpe discharve, Terradisc 10001 T, der er den eneste Isobus-discharve på markedet i arbejdsbredderne 8 eller 10 meter. Foto: Per Jørgensen

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
23-04-2019 10:48
I Danmark har Pöttinger øget både omsætning og salg af jordbearbejdningsmaskiner.

Det danske Pöttinger-selskab har intensiveret markedsindsatsen væsentligt på det danske marked og har tredoblet omsætningen over de seneste tre år. Selskabet, der har fire ansatte, havde i sidste regnskabsperiode en omsætning på over fire millioner euro. Omsætningen fordeler sig ligeligt mellem græs- og jordbearbejdningsmaskiner, hvor det modsat i Europa er 60 procent græsmaskiner og 40 procent jordbearbejdningsmaskiner.

Sidste år blev der etableret et reservedelslager i Hobro, der først og fremmest skal servicere Danmark, men fungerer også som backuplager for hele Skandinavien.

- Gennem årene er Pöttinger blevet et anerkendt mærke indenfor græs- og jordbearbejdning og vi har øget vores serviceniveau væsentligt og styrket vores markedsposition overfor vores danske kunder, siger Lars Andreasen, der er chef for Pöttinger Danmark.

- Vores produktsortiment spænder vidt og vi følger behovet i markedet tæt og i dag tilbyder vi et bredt maskinprogram for alle typer bedrifter og maskinstationer, hvad enten det gælder harver, kultivatorer, plove, såmaskiner eller græsmaskiner i alle afskygninger, forklarer salgschefen.

Større jordbearbejdningsmaskiner

Pöttinger har udvidet programmet for jordbearbejdningsmaskiner og har blandt andet lanceret en kæmpe discharve, Terradisc 10001 T, der er den eneste Isobus-discharve på markedet i arbejdsbredderne 8 eller 10 meter.

Discharven Terradisc er udviklet til jorddækning og forberedelse af såbedet. Den kompakte konstruktion samt de aggressive tallerkner, sørger for et godt indtræk og god blanding af materialet.

Terradisc trækkes på et transportchassis, som skåner løftechassis og reducerer jordkomprimeringen ved forageren. HK-behovet er for den 8 meter discharve 270 hk og for den 10 meter kræver det en traktor på 360 hk.

Den store Terradisc-harve er udstyret med to bærearme, der er svejset på hver af de brede klemskåle, og det holder tallerknerne i en fast position og indstilling. Dermed opnås en mere ensartet jordbehandling og selv under hårde, tørre betingelser og hvor der er meget materiale bliver gennemblandingen mere intensiv.

Klassiske Pöttinger-nyheder

Pöttinger leverer også discharver til mindre brug. Terradisc leveres også i 3 til 6 meters arbejdsbrede med faste discharver og Terradisc K/T med opklappelig eller bugseret kompakt discharve i 3 til 6 meter arbejdsbredder, leverer Pöttinger monteringssåmaskiner Vitasem Add og Aerosem Add, som på få minutter ændrer den bugserede Terradisc-harve eller den bugserede Synkro-stubharve til en produktiv, fuldt funktionsdygtig direkte såmaskine.

Pöttingers nye Servo liftplove M45 med trinvise furebredder er nu yderligere forstærket via to flanger, der garanterer robust hold for underplov og forplove. Den nye Servo liftplov-serie leveres i 4, 5 og 6-furer. Som ekstraudstyr leveres Servo-plovene med Traction Control, der muliggør en målrettet belastning af traktorens bagaksel og dermed kan trækkraften tilpasses så bagakselbelastningen reduceres.

Ifølge Pöttinger sparer det op til 2,1 liter brændstof pr. ha og skåner jorden.

Også en ny Aerosem pneumatisk såmaskine til korn og majs. Aerosem-såmaskinekoncept forener udsåningen af korn og majs. Den nøjagtigt arbejdende og universelle dosering og de perfekte skærsystemer er garanti for en nøjagtig udsåning af såsæden.

Terrasem C4 Fertilizer, der nu fås med IDS (Intelligent Distribution System), giver en perfekt gødningsplacering i forbindelse med såning og giver optimale vækstbetingelser i kornets tidlige fase. Gødningsplaceringen kan placeres i enten 12,5 eller 16,7 cm.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next