bannerPos

Pöttinger i vækst

Pöttinger har udvidet programmet for jordbearbejdningsmaskiner og har blandt andet lanceret en kæmpe discharve, Terradisc 10001 T, der er den eneste Isobus-discharve på markedet i arbejdsbredderne 8 eller 10 meter. Foto: Per Jørgensen

Per Jørgensen

Journalist
23-04-2019 10:48
I Danmark har Pöttinger øget både omsætning og salg af jordbearbejdningsmaskiner.

Det danske Pöttinger-selskab har intensiveret markedsindsatsen væsentligt på det danske marked og har tredoblet omsætningen over de seneste tre år. Selskabet, der har fire ansatte, havde i sidste regnskabsperiode en omsætning på over fire millioner euro. Omsætningen fordeler sig ligeligt mellem græs- og jordbearbejdningsmaskiner, hvor det modsat i Europa er 60 procent græsmaskiner og 40 procent jordbearbejdningsmaskiner.

Sidste år blev der etableret et reservedelslager i Hobro, der først og fremmest skal servicere Danmark, men fungerer også som backuplager for hele Skandinavien.

- Gennem årene er Pöttinger blevet et anerkendt mærke indenfor græs- og jordbearbejdning og vi har øget vores serviceniveau væsentligt og styrket vores markedsposition overfor vores danske kunder, siger Lars Andreasen, der er chef for Pöttinger Danmark.

- Vores produktsortiment spænder vidt og vi følger behovet i markedet tæt og i dag tilbyder vi et bredt maskinprogram for alle typer bedrifter og maskinstationer, hvad enten det gælder harver, kultivatorer, plove, såmaskiner eller græsmaskiner i alle afskygninger, forklarer salgschefen.

Større jordbearbejdningsmaskiner

Pöttinger har udvidet programmet for jordbearbejdningsmaskiner og har blandt andet lanceret en kæmpe discharve, Terradisc 10001 T, der er den eneste Isobus-discharve på markedet i arbejdsbredderne 8 eller 10 meter.

Discharven Terradisc er udviklet til jorddækning og forberedelse af såbedet. Den kompakte konstruktion samt de aggressive tallerkner, sørger for et godt indtræk og god blanding af materialet.

Terradisc trækkes på et transportchassis, som skåner løftechassis og reducerer jordkomprimeringen ved forageren. HK-behovet er for den 8 meter discharve 270 hk og for den 10 meter kræver det en traktor på 360 hk.

Den store Terradisc-harve er udstyret med to bærearme, der er svejset på hver af de brede klemskåle, og det holder tallerknerne i en fast position og indstilling. Dermed opnås en mere ensartet jordbehandling og selv under hårde, tørre betingelser og hvor der er meget materiale bliver gennemblandingen mere intensiv.

Klassiske Pöttinger-nyheder

Pöttinger leverer også discharver til mindre brug. Terradisc leveres også i 3 til 6 meters arbejdsbrede med faste discharver og Terradisc K/T med opklappelig eller bugseret kompakt discharve i 3 til 6 meter arbejdsbredder, leverer Pöttinger monteringssåmaskiner Vitasem Add og Aerosem Add, som på få minutter ændrer den bugserede Terradisc-harve eller den bugserede Synkro-stubharve til en produktiv, fuldt funktionsdygtig direkte såmaskine.

Pöttingers nye Servo liftplove M45 med trinvise furebredder er nu yderligere forstærket via to flanger, der garanterer robust hold for underplov og forplove. Den nye Servo liftplov-serie leveres i 4, 5 og 6-furer. Som ekstraudstyr leveres Servo-plovene med Traction Control, der muliggør en målrettet belastning af traktorens bagaksel og dermed kan trækkraften tilpasses så bagakselbelastningen reduceres.

Ifølge Pöttinger sparer det op til 2,1 liter brændstof pr. ha og skåner jorden.

Også en ny Aerosem pneumatisk såmaskine til korn og majs. Aerosem-såmaskinekoncept forener udsåningen af korn og majs. Den nøjagtigt arbejdende og universelle dosering og de perfekte skærsystemer er garanti for en nøjagtig udsåning af såsæden.

Terrasem C4 Fertilizer, der nu fås med IDS (Intelligent Distribution System), giver en perfekt gødningsplacering i forbindelse med såning og giver optimale vækstbetingelser i kornets tidlige fase. Gødningsplaceringen kan placeres i enten 12,5 eller 16,7 cm.

Danske landmænd har i 25 år hjulpet kolleger i Sydøstasien

Danske landmænd på studietur til Cambodia og Vietnam blev i 1994 starten på en langsigtet hjælp til kollegerne i de krigshærgede lande.

Stadig stort behov for vanding

Behovet for vanding er stadig stort i store dele af Danmark, hvor tørkeindekset målt mandag lå mellem syv og ti.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Driftsleder: Fungerer soen – så fungerer resten

Udfordringerne med tomme søer og gaspustere var store for et år siden på Ødum Engholm ved Hadsten. Et forsøg i besætningen med tang fra de norske fjorde har imidlertid vist sig som problemløser.

Kun de ti procent bedste slagtesvineproducenter lavede overskud i 2018

Kun de cirka ti procent bedste slagtesvineproducenter formåede at lave overskud i deres driftsgren i 2018, viser nye Business Check-tal.

Valggyser i vente for tidligere landboformand

Venstre står til at få tre-fire mandater i Europa-Parlamentet. Den tidligere mangeårige KHL-formand, Asger Christensen, der er EU-kandidat for Venstre, er formentlig lige på vippen til at blive valgt ind.
Side 1 af 1543 (30858 artikler)Prev1234567154115421543Next