bannerPos

Stemas har åbnet nordjysk demo-center

Meget tættere på motorvejen kan Stemas' nye demo-center ved Nørresundby dårligt være.

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
19-05-2020 11:51
Den danske Weidemann-importør og -forhandler Stemas A/S opruster salgsindsatsen i Nordjylland kraftigt. Det sker efter, at firmaets mangeårige underforhandler, Hjallerup Maskinforretning, gik konkurs i marts.

Stemas har etableret et demo-center klos op ad Nordjyske Motorvej ved Nørresundby, og firmaet er tillige på vej med to nordjyske Weidemann-forhandlere.

- Der gik ikke mange dage fra Hjallerups konkurs, til det begyndte at strømme ind med henvendelser fra Nordjyske kunder. Heldigvis har vi hele tiden haft en montør med servicevogn i området og har kunnet byde på uændret service. Men vi vil naturligvis gerne være helt tilstede i Nordjylland. Derfor har vi lavet en demo-afdeling, som det er planen at bemande på en fast ugedag, og ellers vil det være muligt at lave aftale med vores salgsfolk om at se og prøve maskiner også på andre tidspunkter, fortæller salgsdirektør Robert Kjærgaard hos Stemas.

Det er hovedsagelig et bredt udvalg af nye Weidemann-modeller, Stemas præsenterer på adressen Sundsholmen 37 i Nørresundby. De røde læssemaskiner får dog også selskab af gule Liebherr-maskiner fra Johs. Møllers Maskiner A/S, som Stemas er i tæt familie med. Tillige satser Robert Kjærgaard på at vise aktuelle muligheder fra brugt-sortimentet af Weidemann-maskiner.

- Det har allerede vist sig, at beliggenheden ved motorvejen er helt fantastisk. Jeg fornemmer det, som om maskinerne står halvanden meter fra motorvejen, og det bliver virkelig bemærket, siger salgsdirektøren.

Stemas har i øvrigt planer om også at trække norske maskinkunder omkring Nørresundby-afdelingen. Firmaet har også forhandlingen af Weidemann i Norge, og i mange tilfælde vil det være nemt for sydnorske Weidemann-folk at tage hurtigfærgen til Hirtshals og kombinere en maskinsnak med et besøg i Aalborg.

Robert Kjærgaard forudser i øvrigt, at to nye forhandleraftaler vil være på plads inden for kort tid, da der ifølge ham er flere gode og seriøse bejlere til opgaven.

aldo

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next