bannerPos

Weko Equity køber Powtec A/S

Jens Aage Jensen planlægger at gå på pension i løbet af de kommende år, og det er en af forklaringerne på at han har solgt Powtec til Weko.

Henning K. Andersen

Journalist, Effektivt Landbrug
03-09-2019 12:08
Weko Equity, som ejes af lensgreve Bendt Wedell og Christian Dybdal Christensen, køber firmaet Powtec A/S, der sælger og servicerer nye og brugte vandings- og kartoffelhåndteringsmaskiner.

De forhandler blandt andet mærket AVR. Dermed kan Powtec forstærke den allerede positive vækst til fordel for kartoffelavlere landet rundt. En mulighed, der både vil videreudvikle forretningen og bibeholde den tætte kontakt til kunderne.

Powtec sælger grundet et planlagt generationsskifte, da ejeren Jens-Aage Jensen ønsker at gå på pension indenfor de næste tre-fem år. 

Tom Myrdal, administrerende direktør i Stroco-Agro, hvor Weko er hovedaktionær, indtræder som administrerende direktør i Powtec, mens Jens-Aage Jensen forsætter som daglig leder og salgsdirektør i selskabet. Powtec forsætter som selvstændig virksomhed drevet fra lokalerne i Bording Kirkeby.

Stroco Agro er kendt i branchen for landbrugsmaskiner som importør og forhandler af mærket Horchs og Annaburger.

- Weko Equity har en strategi om at udvide produktpaletten indenfor innovative kvalitetsprodukter. Her passer kartoffelmaskinerne fra AVR godt ind i strategien, hvorfor salgsdelen blandt andet bliver styrket nu, siger Tom Myrdal og fortsætter:

- Stroco-Agro og Powtec er et godt match, fordi vi kan udnytte en række synergier med fx fælles administration, de samme IT-systemer samt et udvidet og erfarent specialist- og montørkorps, siger Tom Myrdal.

Fra mange år som formand for brancheorganisationen Dansk Maskinhandlerforening har Jens-Aage Jensen engageret fulgt med i udviklingen indenfor landbrugsmaskiner.
I eget regi, i Powtec, har det været vigtigt for ham at nå frem til et tilfredsstillende generationsskifte, når tid var, og det er så nu. 

- Køberne har lidenskab for landbrug, ligesom jeg selv har. Kemien har været der fra begyndelsen. Det har været vigtigt for mig at give stafetten videre, samtidig med at jeg selv er med fortsat, og det er medarbejderne også.

- Jeg forventer, at kunderne fortsat betjenes på samme professionelle måde, fordi vi har det samme grund-DNA. Vi har fælles værdier som kvalitet, sikkerhed og loyalitet. Desuden er vores kunder i centrum, siger Jens-Aage Jensen.

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next