bannerPos

Weko Equity køber Powtec A/S

Jens Aage Jensen planlægger at gå på pension i løbet af de kommende år, og det er en af forklaringerne på at han har solgt Powtec til Weko.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
03-09-2019 12:08
Weko Equity, som ejes af lensgreve Bendt Wedell og Christian Dybdal Christensen, køber firmaet Powtec A/S, der sælger og servicerer nye og brugte vandings- og kartoffelhåndteringsmaskiner.

De forhandler blandt andet mærket AVR. Dermed kan Powtec forstærke den allerede positive vækst til fordel for kartoffelavlere landet rundt. En mulighed, der både vil videreudvikle forretningen og bibeholde den tætte kontakt til kunderne.

Powtec sælger grundet et planlagt generationsskifte, da ejeren Jens-Aage Jensen ønsker at gå på pension indenfor de næste tre-fem år. 

Tom Myrdal, administrerende direktør i Stroco-Agro, hvor Weko er hovedaktionær, indtræder som administrerende direktør i Powtec, mens Jens-Aage Jensen forsætter som daglig leder og salgsdirektør i selskabet. Powtec forsætter som selvstændig virksomhed drevet fra lokalerne i Bording Kirkeby.

Stroco Agro er kendt i branchen for landbrugsmaskiner som importør og forhandler af mærket Horchs og Annaburger.

- Weko Equity har en strategi om at udvide produktpaletten indenfor innovative kvalitetsprodukter. Her passer kartoffelmaskinerne fra AVR godt ind i strategien, hvorfor salgsdelen blandt andet bliver styrket nu, siger Tom Myrdal og fortsætter:

- Stroco-Agro og Powtec er et godt match, fordi vi kan udnytte en række synergier med fx fælles administration, de samme IT-systemer samt et udvidet og erfarent specialist- og montørkorps, siger Tom Myrdal.

Fra mange år som formand for brancheorganisationen Dansk Maskinhandlerforening har Jens-Aage Jensen engageret fulgt med i udviklingen indenfor landbrugsmaskiner.
I eget regi, i Powtec, har det været vigtigt for ham at nå frem til et tilfredsstillende generationsskifte, når tid var, og det er så nu. 

- Køberne har lidenskab for landbrug, ligesom jeg selv har. Kemien har været der fra begyndelsen. Det har været vigtigt for mig at give stafetten videre, samtidig med at jeg selv er med fortsat, og det er medarbejderne også.

- Jeg forventer, at kunderne fortsat betjenes på samme professionelle måde, fordi vi har det samme grund-DNA. Vi har fælles værdier som kvalitet, sikkerhed og loyalitet. Desuden er vores kunder i centrum, siger Jens-Aage Jensen.

Helms viser McHale frem

Jakob Helms fra Helms TMT Centret viser gode nyheder frem fra McHale på dette års Agritechnica

Strukturskader kan undgås

Adfærd i marken og kørsel på især våd jord skal ændres, hvis ikke jordens frugtbarhed og vandledningsevne skal forringes yderligere.

L&F forsøger sig med et nyt løsningsforslag

L&F-formand, Martin Merrild, foreslår rentefrie lån til at lette på tabet.

Nyvalgte fra rød og blå så på grøn biodiesel

De to nyvalgte folketingsmedlemmer, Mona Juul (C) og Malte Larsen (S) fik ny, grøn og bæredygtig inspiration med hjem, da de sammen med administrerende L&F-direktør Anne Arhnung i går lagde vejen forbi Dakas biodieselsfabrik EcoMotion i Løsning nær Hedensted.

På med solbrillen hos Valtra

Smartfarming er det nye sort hos Valtra ved Agritechnica. Og Arne Spejlborg guider igennem de smarte nye tiltag.

Prognose: Kina vil importere endnu mere svinekød

Der er ikke udsigt til, at den kinesiske appetit på udenlandsk svinekød bliver mindre efter nytår. Tværtimod, hvis man skal tro en prognose fra den hollandske storbank, Rabobank.

KSM sætter pris på både Bomford og Modularis

Henrik Bergholdt fra KSM-Maskinservice viser gode ting frem fra maskingodteposen under Agritechnica.

Fleksibelt skærebord på stortærsker fra John Deere

Et 45 fods sejlskærebord, der kan flekse en meter i hver side, er en af nyhederne på John Deere-standen.

GreenTec er pavestolte over deres tredje sølvmedalje

Medejer John Christensen af GreenTec er stolt og rørt over årets sølvmedalje på Agritechnica.
Side 1 af 1688 (33751 artikler)Prev1234567168616871688Next