Forskere vil sætte mennesker på græs
DTU Fødevareinstituttet har sammen med AU Foulum udviklet en metode til at udvinde protein fra græs, så det kan bruges som proteinkilde i fødevarer – til en høj kilopris.

Udvinding af proteinpulver kan gøre værdien af afgrøden ti gange højere, end hvis græsset sælges som råvare til foder. Foto: Arkivfoto
Som led i jagten på at udvikle bæredygtige fødevarer, som kan brødføde verdens voksende befolkning, har danske forskere udviklet en metode, der er både økonomisk rentabel og bæredygtig til at udvinde protein fra græs til brug i menneskef
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.
Prøv 30 dage for 30 kr
Allerede abonnement?
Log ind her

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her