Opturen fortsætter for minkpriserne

Gennemsnitsprisen på årets anden auktion hos Kopenhagen Fur sluttede på 340 kroner, det højeste i flere år. Og fremgangen ser ud til at fortsætte, lyder det fra auktionshuset.

Direktør hos Kopenhagen Fur, Jesper Lauge Christensen, forventer at priserne på minkskind fortsætter med at stige til de kommende auktioner. Kopenhagen Fur kunne melde alt udsolgt på årets anden minkauktion, hvor der blev solgt 2,8 millioner skind. Gennemsnitsprisen endte på 340 kroner. Foto: Lasse Ege Pedersen

Der er fortsat øget efterspørgsel efter minkskind. Det er facit efter afslutningen på den anden auktion i 2021 hos Kopenhagen Fur, der fandt sted i slutningen af april måned. 

Således endte gennemsnitsprisen på auktionen på 340 kroner, hvor der var udbudt 2,8 millioner skind. Til sammenligning var gennemsnitspriserne i 2019 på 198 kroner pr. skind, og for 2020 endnu lavere. 

Arrangørerne kunne slutteligt melde alt udsolgt. Omsætningen på auktionen sluttede på knapt en milliard kroner.

- Vi har oplevet en meget stærk efterspørgsel på april-auktionen, og pelsbranchen nærmest strutter af tillid til fremtiden båret frem af blandt en stærk økonomisk udvikling i Kina og vores øvrige asiatiske markeder, siger administrerende direktør i Kopenhagen Fur, Jesper Lauge Christensen.

Efter en række hårde år og sidste års nedslagtning af millioner af mink i Danmark og flere andre lande, er der nu mangel på råvarer på området, og ifølge Kopenhagen Fur-direktøren er der udsigt til fortsat stigende priser året ud.

- Der er gode tegn på, at den udvikling, vi har set på årets to første auktioner, vil fortsætte på de kommende auktioner. Jeg forventer derfor et meget stærkt 2021 for Kopenhagen Fur, siger Jesper Lauge Christensen i en meddelelse.

Vil sælge 27 millioner skind

Selv om det er blevet sværere at lokalisere brugbare skind, fortsætter Kopenhagen Fur, der er verdens største auktionshus på området, med at indsamle skind til salg. Man forventer at sætte omkring 27 millioner minkskind under hammeren i løbet af de næste otte auktioner, der finder sted i løbet af i år og næste år.

De høje priser får også betydning for en hel del af de mange avlere, der fik destrueret deres mink i starten af november måned sidste år. For i aftalen om erstatning til minkavlerne kan de vælge mellem at få en erstatning pr. skind, der er et gennemsnit af priserne de sidste ti år, hvilket var 176 kroner eller at vælge at få udbetalt et gennemsnit af priserne på årets auktioner, med et loft på 250 kroner.

Gennemsnitspriserne på årets første to auktioner er komfortabelt over de 250 kroner, efter en gennemsnitspris på 284 på årets første auktion, der var noget mindre i forhold til udbud.

Og det vil få stor betydning, da mange avlere forventes at vælge erstatningen efter gennemsnittet af årets auktioner. Ifølge et fakta ark, som Erhvervsministeriet har udsendt, vil et beløb på mellem 1,8 milliarder og 2,8 milliarder gå til direkte erstatning for mink, der blev aflivet uden at blive pelset.

Læs også