- Bare fordi jeg har arbejdet med mink, kan jeg ikke bare arbejde med kyllinger

160 tidligere minkavlere var lørdag med til »Verdens første og eneste kongres for tidligere minkavlere«, i Herning. Idéen var at inspirere til nye veje og muligheder i livet, efter minkproduktionen er blevet bremset i Danmark.

Rene Madsen er tidligere minkavler og har ikke fundet sig noget andet at lave, siden hans mink blev slået ned. Foto: Steven Andersen Cirka 160 minkavlere havde meldt sig på Sagros konference om inspiration til nye veje i livet for de tidligere minkavlere. Foto: Steven Andersen Tidligere minkavler Henning Jakobsen (th.) har fået lastbilkørekort og kører nu færdigvarer for Arla. Resten af familien, svigerdatter Trine (tv.), sønnike Lars Jakobsen (tv.) og konen Helene Jakobsen (th.), har alle været involveret i minkavl og var med til kongressen.

Herning Kongrescenter dannede rammen for det, der på mange måder lignede en kongres som de mange andre, der er blevet afholdt i den midtjyske storby. Men kongressen, der blev afholdt hele dagen lørdag, var alligevel ret usædvanligt. Og er endda blevet døbt som den første og eneste af sin slags i hele verden. 

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også