Minkkommissionen udskyder beretning til juni måned

Minkkommissionens beretning bliver forsinket. Det skyldes, at afhøringerne har taget længere tid end ventet, og at nogle vidner skal genafhøres.

Beretningen fra Minkkommissionen bliver forsinket, fremgår det af et brev, som formanden for kommissionen, landsdommer Michael Kistrup, ifølge flere medier har sendt til Folketingets Granskningsudvalg.

Beretningen, der sætter regeringen under lup i sagen om aflivning af millioner af mink i 2020, skulle have været udgivet til april. Men det er ikke muligt at nå, mener formanden for Kommissionen.

Begrundelsen for forsinkelsen er, at nogle af afhøringerne i efteråret har taget længere tid end ventet, og at det er nødvendigt at genafhøre nogle af vidnerne efter nytår. Og da kommissionen ikke har mulighed for at gøre det i februar og marts, kommer det først til at ske i april måned.

Ekstra opgave

Kommissionens formål er at undersøge, hvad der skete, da regeringen 3. november 2020 besluttede, at alle mink i Danmark skulle aflives. Som bekendt var der ikke lovgrundlag for beslutningen.

Det er endnu ikke lykkedes kommissionen at finde ud af, hvem der foreslog, at alle mink skulle aflives. Men man ved, at beslutningen angiveligt blev truffet af frygt for, at en eventuel mutation af coronavirus i mink kunne sætte gang i et udbrud af en ny variant af Covid-19, som måske kunne være mere modstandsdygtig over for vacciner.

Minkkommissionen blev nedsat i april i år og fik i november en ekstra opgave, som bestod i at granske, hvordan det kunne ske, at politiet ulovligt truede minkavlere uden for smittezonerne med at aflive deres dyr, hvis ikke de gjorde det selv.

Læs også