Minkavlere vil have politikerne til at se fremad

Det er uretfærdigt, at der ikke er kommet en undersøgelse af fungerende statsminister Mette Frederiksens (S) rolle i minksagen. Men det er tid til at komme videre, og politikerne bør nu kigge fremad og fokusere på kompensation til minkavlerne, mener Danske Minkavlere ifølge TV 2.

Minkavlerne og deres familier er godt og grundigt mærket af minkskandalen, og derfor er de nået til en konklusion om, at det er mere vigtigt at få en afklaring på deres erstatningssager end at få sagen advokatundersøgt.

Det oplyser brancheforeningen Danske Minkavleres formand, Tage Pedersen, i en skriftlig udtalelse til TV 2.

Minkavlerne ønsker at komme »videre med livet«, og det hjælper ikke, »hvis man bliver ved med at bruge alle kræfterne på at kigge tilbage«, selvom det er uretfærdigt, at der ikke er kommet en undersøgelse af fungerende statsminister Mette Frederiksens (S) rolle i minkskandalen. 

- Det må en ny regering have top-of-mind fra første arbejdsdag

Tage Pedersen, formand, Danske Minkavlere

- Ikke en eneste sag er færdiggjort endnu, og de sidste avlere i køen har udsigt til afgørelser helt ude i 2027-2028. Enhver kan se, at det er helt urimeligt, og det må en ny regering have top-of-mind fra første arbejdsdag, siger Tage Pedersen ifølge TV 2.

Flertal forsvundet

Søndag trak Moderaternes politiske leder, Lars Løkke Rasmussen, og Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, deres ultimative krav om en advokatvurdering af Mette Frederiksens (S) ansvar i minkskandalen tilbage. Dermed ser flertallet for en advokatvurdering ud til at være forsvundet.

- Vi kan ikke føde en regering, der starter med at lave juridiske undersøgelser af statsministeren, sagde Lars Løkke på vej ind til regeringsforhandlingerne. Ligesom minkavlerne mener han, at der nu skal fokus på erstatningssagerne.

Lars Løkke mener, at erstatningssagerne skal fremskyndes, eventuelt ved at give minkavlerne acontobetalinger.

- Sådan at de mennesker, der er blevet ramt af den her skandale, kan komme videre, sagde Lars Løkke.

Foreløbigt har minkavlerne fået udbetalt 6,7 milliarder kroner ud af i alt omkring 19 milliarder kroner.

Læs mere om Minksagen

Dyk ned i vores mere end 450 artikler om minksagen. Helt tilbage fra hvor de første besætninger blev smittet og frem til afhøringerne i Minkkommissionen.

Læs mere her

Læs også