Pelsdirektør tilfreds med resultat af sæsonens første auktion

De danske minkskind blev solgt til et gennemsnitligt prisniveau på 261 kroner ved årets første auktion hos Kopenhagen Fur. Det er en krone mindre end gennemsnitsprisen sidste år.

I søndags sluttede den første auktion i denne sæson hos Kopenhagen Fur i Glostrup. 3,4 millioner minkskind var her under hammeren, og 350 kunder var dukket op. Ifølge Kopenhagen Fur var der tale om en lidt tøvende start på auktionen, hvor kunderne lige skulle se hinanden an.

Gennemsnitsprisen for danske minkskind endte på 261 kroner. Det er en krone mindre end gennemsnitsprisen i 2017. Fra Kopenhagen Fur hæfter man sig dog ved, at det ligger 11 kroner over gennemsnitsprisen ved auktionen i juni sidste år. I samme periode er den amerikanske dollar faldet med 10 procent, så i branchens foretrukne handelsvaluta oplevede kunderne en markant prisstigning.

- Det er en stærk begyndelse på den nye salgssæson, som giver et godt afsæt for Kopenhagen Furs kommende auktioner, siger Jesper Lauge Christensen, kommerciel direktør for Kopenhagen Fur.

 

Udbud på vej ned

Udbuddet af skind er samtidig på vej ned, og det smitter positivt af på prisen.

- Det samlede antal minkskind, som udbydes gennem auktionssystemet, vil falde omkring 10 procent i år sammenlignet med sidste år. Det er en nødvendig tilpasning i branchen, som påvirker prisen i opadgående retning. Den danske minkproduktion er fastholdt i størrelse, og Kopenhagen Furs samlede skindtilgang er stigende med et forventet samlet udbud på 29 millioner i 2018, så de danske minkavlere og deres fælles auktionshus står stærkt i den globale konkurrence, siger Jesper Lauge Christensen.

Gennemsnitsprisen på udenlandske minkskind blev på 216 kroner. Den samlede auktionsomsætning endte på 864 millioner kroner.

Læs også