Mindst 150 kilometer nordjyske faunastriber

Igen i år vil vi se faunastriber, som tilgodeser fugle, vildt og insekter, og fungerer som redeskjul, fødesøgnings- og ynglepladser.

Arbejdet med at etablere faunastriber til naturens vildt, fugle og insekter fortsætter i år på fuldt tryk hos LandboNord. Sidste sæson sikrede 84 nordjyske lodsejere, at det blev til hele 120 kilometer faunastriber til gavn for naturen, men også som en flot og forskønnende afveksling i landskabet.

I år er målet mindst 150 kilometer faunastriber i det nordjyske.

- Vi kan se, at rigtig mange lodsejere har lyst til at anlægge faunastriberne på deres jord. Vi henvender os både til landbrug og virksomheder inde i byerne, og derfor forventer jeg, at vi vil få mindst 150 kilometer nordjyske faunastriber i år, siger natur- og miljøkonsulent i LandboNord, Anders Mortensen.

Faunastriberne er blevet et populært indslag i landskabet. Flere mennesker benytter i stigende grad muligheden for at komme ud og nyde de nærområder, hvor de bor, og her tilbyder faunastriberne noget ekstra at komme efter.

- Flere landmænd har benyttet muligheden for at skilte med, at de folk, der kommer forbi, er velkomne til at plukke en buket med forskellige blomster og tage dem med hjem, når striberne springer ud, siger Anders Mortensen.

Faunastriberne er et samarbejde mellem Danmarks Biavlerforening, Danmarks Jægerforbund, DSV, ALK Maskinservice og LandboNord samt de mange landmænd og andre, som ønsker at give naturen en håndsrækning på deres arealer.

- Vi håber, at rigtig mange igen i år kan se en fordel i at etablere faunastriber på deres arealer. Denne omgang kan man vælge mellem en vildtstribe og en blomsterstribe, der hver indeholder forskellige frøblandinger, siger Anders Mortensen.

Læs også