Masser af outdoor-oplevelser i den danske natur

Rundt om i hele landet findes der masser af muligheder for at opleve og overnatte udendørs i den danske natur.

Der er masser af muligheder, hvis man som outdoor-type ønsker at opholde sig længere tid i den danske natur.

Rundt omkring i landet findes der nemlig tusindvis af muligheder for at overnatte i det fri. Ifølge Naturstyrelsens hjemmeside er der på landsplan hele 275 udvalgte skove i Danmark, hvor man frit må slå sit telt op i skovbunden.

Dertil kommer ikke mindre end omkring 500 primitive overnatningspladser. Hér må man overnatte i telt, under tarp eller med andre typer lignende udstyr. Nogle af pladserne har også shelters og kaldes derfor af mange for Naturstyrelsens shelterpladser.

Endelig stiller Naturstyrelsen også omkring 130 lejrpladser til rådighed primært for organiserede grupper og institutioner, men også for andre efter først-til-mølle-princippet, hvis den ikke er booket af en gruppe.

Bænke og bålpladser

Mange af de tilgængelige shelters, overnatningspladser og lignende har lidt bekvemmeligheder for brugerne

På Naturstyrelsens arealer kan man mange steder blandt andet finde borde og bænke. Der findes ikke en oversigt over, hvor alle borde og bænke er placeret.

Naturstyrelsen har mange forskellige typer af »naturkøkkener« som eksempelvis bålpladser, grillpladser og bålhuse. De kan benyttes af alle og kræver ingen reservation.

Læs også