bannerPos

25 års jubilæum som underviser og leder

Jubilaren Peter Moesgaard nyder stor respekt både på skolen og hos samarbejdspartnere, lyder det fra Jordbrugets Uddannelsescenter Århus.
17-09-2019 12:27

Direktør for JU Århus (Jordbrugets Uddannelsescenter Århus), Peter L. Moesgaard, fejrer i år sit 25 års jubilæum. Han har stor erfaring og en dyb viden i og indsigt om skolen og de mange forandringer, den er gået igennem.

Skolen udbyder erhvervsuddannelser, EUX, lederuddannelser, 10. klasse og kurser inden for hele det grønne område.

Den 1. august 1994 begyndte Peter L. Moesgaard som lærer på det daværende Malling Landbrugsskole. Inden da havde han i forbindelse med sit agronomstudie haft en praktikperiode på skolen, en såkaldt volontørpraksis, hvor han underviste i plantefag, sprøjtecertifikat m.m. og tog aktivt del i skolens liv.

Da Malling Landbrugsskole og Beder Gartnerskole fusionerede i 1999 og blev til Dansk Center for Jordbrugsuddannelse, blev Peter uddannelsesleder i Malling. Han flyttede senere til Bredballegård i denne funktion, skriver uddannelsescentret i en meddelelse.

- Her blev en grundig oplæring, dannelse, erfaring, samt en generel glæde ved institutionen basis for at overtage uddannelseschefens stilling, da han gik på pension i 2007. Det var i øvrigt samtidigt med Vejlby-fusionen, skriver skolen.

Respekt

Peter L. Moesgaard flyttede således sin hverdag til kontoret i Beder, hvor han kørte parløb med direktør Claus Christensen, frem til at Christensen gik på pension i 2016. Siden tog Moesgaard det foreløbigt sidste skridt på Jordbrugets Uddannelsescenter Århus ved at sætte sig i direktørstolen.

- Med sit afsæt også i det undervisningsmæssige og pædagogiske område, med sit gemyt og væsen nyder Peter stor anerkendelse og respekt hos kolleger og medarbejdere. Men væsentligt nok også hos vores eksterne aktører, foreninger, ministeriet, kommunen, kollegaskoler og andre samarbejdspartnere, lyder det fra skolen, der nævner, at Peter L. Moesgaard også altid har vægtet en sund work-life balance.

Jubilæet blev markeret den 6. september på skolen, hvor bestyrelsen havde inviteret skolens medarbejdere samt gæster udefra.

laj

Vil have stoppet udledning til Øresund permanent

I sidste øjeblik blev udledningen af 290.000 kubikmeter forurenende spildevand til Øresund udsat til efteråret. Udledningen bør dog stoppes permanent, lyder det fra både Danmarks Naturfredningsforening og Bæredygtigt Landbrug.

Nye klima-robuste hybridsorter

Et GUDP-projekt, Hybrimax, har som målsætning at fremavle nye hybridsorter i rug og roer, der forener høje udbytte med et lavt forbrug af pesticider.

Uændret Nord-West-notering

Nord-West-noteringen ligger på uændrede 54 euro, imens noteringen for otte kilo-grise ligeledes befinder sig på uændrede 35,5 euro.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

100 procent af svinene overlevede i forsøg med ny ASF-vaccine

Britiske forskere er kommet et skridt tættere på at udvikle en vital vaccine mod afrikansk svinepest (ASF), skriver PigProgress. I en nylig undersøgelse overlevede 100 procent af de svin, der var immuniseret med den nye vaccine, en dødelig dosis ASF-virus.
Side 1 af 1846 (36906 artikler)Prev1234567184418451846Next