Navnenyt uge 33-21 Nord

Teknisk Direktør på Heva fylder 50 år

Heine Christiansen, teknisk direktør ved Heva, fylder 50 år den 19. august.

Heine er født i Vadum ved Aalborg i 1971 og boede fra sin skoletid på en landbrugsejendom i Bjergby på Mors. Her kunne Heine påbegynde sin skolegang på Bjergby friskole og faderen kunne etablere selvstændig virksomhed, Maskinfabrikken Heva Aps.

Efter afsluttet skoleforløb kom Heine i lære som klejnsmed på Sjørring Maskinfabrik, hvorefter han fortsatte med en videregående uddannelse i Herning som maskintekniker med drift som speciale.

På samme tidspunkt, hvor Heine modtog sit eksamensbevis, havde faderen et akut behov for ledelsesmæssig bistand, idet maskinfabrikken havde nået et vist niveau blandt andet med betydelige eksportaktiviteter. Heine tiltrådte derfor en nyoprettet stilling som driftsleder.

Heine har i alle årene udvist stor interesse for virksomheden. Allerede fra 12-års-alderen tog Heine ind på virksomheden efter skoletid og på ferie- og fridage for at udføre forskellige arbejdsopgaver. I sin læretid var han blandt andet firmaets faste lastbilchauffør.

I den forløbne periode har virksomheden gennemgået en omfattende udvikling, kraftigt understøttet af Heines kvalificerede lederevner samt store engagement, arbejdsindsats og indgående kendskab til landbrug og landbrugsmaskinebranchen. Virksomheden råder i dag over et omfattende produktionsanlæg, udstyret med højteknologisk produktionsudstyr. I et glidende generationsskifteforløb er Heine blevet hovedaktionær i Heva Aps og har titlen som Teknisk Direktør. Hans væsentligste arbejdsopgaver består hovedsagelig af driftsledelse, produktudvikling, salgs-support til sælgere i ind- og udland, samt øvrige direktionsopgaver.

På fødselsdagen opholder Heine sig delvis på virksomheden og delvis i hjemmet.

Heine Christiansen

Heine Christiansen

Ny marketingkoordinator i LandboNord

LandboNord byder velkommen til Thomas Skriver Hertz som markedsføringskoordinator. Her får han blandt andet til at opgave at styrke LandboNords brand ved at sikre relevant og inspirerende kommunikation til kunder og medlemmer på en række af LandboNords platforme.

Thomas Skriver Hertz kommer til LandboNord med en uddannelse som markedsføringsøkonom samt bachelor i International Handel & Markedsføring fra CBS.

Thomas Skriver Hertz

Thomas Skriver Hertz

--

Vinderne af Produktprisen 2021

Næsten 120 danske producenter havde i år tilmeldt deres produkter til Produktprisen, som Coop laver i samarbejde med »Sol over Gudhjem«- Danmarks største kokkekonkurrence. Nu er vinderne kåret i kategorierne mad, drikke, konfekture og innovation.

Finalen i den store landsdækkende produktpris bliver normalt afholdt på havnen i Gudhjem. I år var konkurrencen på grund af Covid19 imidlertid flyttet til den noget mindre location på Melstedgård i Melsted, Bornholm. Tolv finalister dystede om de fire priser, og producenterne Contempehrary, Banana, MayMays og Samsø Bær kunne forlade Melstedgård med et vinderdiplom i kategorierne: innovation, konfekture, mad og drikke. 

Som noget nyt i år indstilles alle finalister til den store fælles nordiske fødevarepris EMBLA, der hylder det ypperligste i det nordiske køkken og har til formål at promovere nordisk madkultur internationalt.

–-

40 års jubilæum

Produktionschef Anders Larsen, Fløng v. Høje-Taastrup, fejrede den 5. august 40 års jubilæum i grovvareselskabet Nielsen & Smith i Glostrup, som siden 2017 har været en del af virksomheden Hornsyld Købmandsgaard A/S. Anders Larsen, der er 60 år, blev som ung uddannet som smed. Han søgte nye udfordringer, og blev ansat hos Nielsen & Smith, hvor han siden har haft sit virke med produktion af såsæd. Midt i 90’erne blev han driftsleder i såsædsproduktionen i Glostrup og fik dermed ansvaret for denne produktion, som han stadig står i spidsen for. Han er uddannet firmaprøveudtager, og står for prøvetagning af såsæd produceret i Glostrup.

I 2005 kom han i bestyrelsen for Nielsen & Smith. Han sidder desuden i bestyrelsen for selskabet A/S Taarnholm, der ejer bygningerne i Glostrup. Anders Larsen er gift med Annette, der er bioanalytiker, og de har tre voksne børn og seks børnebørn. De bor på en landejendom i Fløng, hvor de har hestehold og høproduktion. Fritiden bruges på familie, venner, vandreture i ind- og udland, yoga, vinterbadning, kajakroning og naturoplevelser.

100-32-sy

Anders Larsen

 

--

Thyregod A/S skifter ud i ledelsen

En af landbrugets mangeårige leverandører har skiftet ud i ledelsen hen over sommeren. Firmaets hidtidige bestyrelsesformand Jens Chr. Hundahl har overtaget jobbet som adm. direktør, og hovedaktionær Peter E. Hansen er tiltrådt som bestyrelsesformand. Skiftet sker efter, at tidligere direktør Claus Harrild Jensen er fratrådt.

Jens Chr. Hundahl ser frem til opgaven.

- Thyregod står på et solidt fundament af gode produkter, stærke danske brands og et godt medarbejderteam, så der er et stort potentiale for vækst både nationalt og internationalt, siger han.

Jens Chr. Hundahl

Jens Chr. Hundahl

--

Ny kommerciel direktør til Aarhus Havn

Danmarks største erhvervshavn har valgt Carsten Kruse, 52 år, som ny kommerciel direktør. Han er aktuelt ansat som trafikdirektør hos Samsø Rederi og har mere end 30 års erfaring fra den maritime branche – heraf 27 år i ledende stillinger.

- Vi har valgt Carsten Kruse ud fra hans ledelsesmæssige kvalifikationer, men også hans lange erfaring indenfor logistik, færgefart, salg og marketing, fortæller CEO Thomas Haber Borch fra Aarhus Havn.

Inden Carsten Kruse kom til Samsø Rederi har han haft en lang karriere i Stena Line, hvor han bl.a. var adm. direktør i det danske selskab, og han har desuden været ansat hos Molslinjen som booking- og trafikchef og før det hos Scandlines.

Aarhus Havns nye kommercielle direktør glæder sig til både de ledelsesmæssige opgaver og til at arbejde med forretningsudvikling sammen med både medarbejdere og virksomhedens kunder.

- Aarhus Havn er i gang med en fantastisk spændende udvikling og en kommende udvidelse, der for alvor vil cementere havnen som hele Danmarks erhvervshavn. Det glæder jeg mig til at blive en del af, og samtidig skal jeg i dialog med alle nuværende kunder og aktører for at se, om vi sammen kan gøre det endnu bedre, siger Carsten Kruse, der tiltræder hos Aarhus Havn 1. oktober 2021.

Carsten Kruse

Carsten Kruse

Læs også