72 ton løg pr. hektar sikrede løgavler-prisen

Der var tæt løb om prisen som Årets løgavler 2019, da den forleden blev uddelt under årsmødet i Avlerforeningen af Danske Spiseløg.

Men i sidste ende var det Henrik Petersen, Hasmark Vestergaard ved Otterup, der vandt titlen for andet år i træk og for femte gang i alt i konkurrencens fjortenårige historie.

Henrik Petersen vandt med 72,0 ton løg pr. hektar. men konkurrencen var meget tæt i år. Andenpladsen gik til Claus B. Jacobsen, Torup Bakkegård & Orelund, med 71,9 ton pr. hektar, og de seks bedste løgavlere lå alle sammen over 70 ton løg pr. hektar.

- Høsten har været en kæmpe udfordring, fordi det har været ekstremt vådt. Jeg måtte leje en selvkørende kartoffeloptager med bælter, men måtte alligevel lade et stykke på en halv hektar blive liggende tilbage, lød det fra Henrik Petersen, der har 90 hektar med løg. Vindersorten var Hyfive fra Bejo.

Henrik Petersen modtog hæderen sammen med et gavekort på 8.000 kroner samt blomster og en vandrepokal.

Den økologiske del af konkurrencen blev vundet af Månsson Øko i Brande, som havde et udbytte på 35,7 ton pr. hektar. På andenpladsen fulgte sidste års vinder Gram Slot med 32,9 ton løg pr. hektar.

Axel Månsson Øko har ikke haft udfordringer med optagning af de økologiske løg, idet de alle blev kørt ind under gunstige forhold i første halvdel af september.

Årets største udfordring har ligget i såløgene på grund af den megen blæst i foråret, hvor han mistede mange løgplanter og endog måtte omså et mindre stykke.

Udover hæderen modtog Axel Månsson Øko et gavekort på 5.000 kroner, blomster og en vandrepokal.

aldo

Læs også