Ny L&F-direktør med international erfaring

Merete Juhl tiltrådte den 1. august stillingen som administrerende direktør i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer har fået ny administrerende direktør. Det er Merete Juhl, som tidligere har været Danmarks ambassadør i Jordan, Libanon og chargé d’affaires i Syrien med base i Beirut.

Hun tiltrådte stillingen den 1. august. Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, glæder sig over organisationens nye administrerende direktør:

- Merete Juhl har i en årrække været en anerkendt ambassadør for Danmark, og jeg er ikke i tvivl om, at hun i sin kommende rolle som administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer bliver en stærk ambassadør for det danske fødevareerhverv, for vores landmandsmedlemmer og virksomhedsmedlemmer – og en visionær leder for Landbrug & Fødevarers medarbejdere i Danmark og udlandet, siger Søren Søndergaard i en pressemeddelelse.

- Ansættelsen af Merete Juhl er en stor gevinst for hele den danske fødevareklynge, og Merete er den helt rette til sammen med den valgte ledelse at stå i spidsen for en af Danmarks største erhvervsorganisationer, uddyber Søren Søndergaard.

Landbrug & Fødevarers nye administrerende direktør, Merete Juhl, siger:

- Danmark er kendt for at have verdens måske bedste landbrugs- og fødevareproduktion, der hviler på et stærkt fællesskab, på høj kvalitet og know-how, der er efterspurgt i hele verden. Dét er jeg stolt over at stå i spidsen for.

- Samfundet står foran store, globale udfordringer med klima og grøn omstilling, og her og nu sætter krigen i Ukraine yderligere fokus på fødevareproduktion og forsyningssikkerhed både for mad og energi. På alle områder kan og skal det danske landbrugs- og fødevareerhverv bidrage. Jeg ser frem til at lede en kompetent erhvervsorganisation med en central, men også meget bred dagsorden, som er fyldt med muligheder, slutter Merete Juhl.

Merete Juhl er født 1972, gift og har en datter på 9 år. Hun er i forbindelsen med sin ansættelse ender i Landbrug & Fødevarer vendt hjem til Danmark, hvor hun i 2021 købte Store Flinterup på Vestsjælland, et planteavlsbrug med cirka 200 hektar, der er bortforpagtet.

Hun er opvokset på slægtsgården Vældegård ved Spørring i Østjylland. Taler foruden dansk også engelsk, fransk, tysk, arabisk, russisk og italiensk.

Læs også