bannerPos

Jais Valeur formand for nyt klimapartnerskab

- Vi er allerede meget langt fremme, når det gælder klimaeffektiv fødevareproduktion. Men vi skal være endnu bedre – og her i Danmark kan vi i fællesskab finde de løsninger, som hele verden får brug for, siger Jais Valeur, som fødevareministeren har udpeget som formand for et nyt klimapartnerskab. Arkivfoto
07-11-2019 09:13
Fødevareminister Mogens Jensen (S) har udnævnt Group CEO i Danish Crown Jais Valeur til formand i nyt klimapartnerskab. Partnerskabet skal komme med anbefalinger til, hvordan den danske fødevare- og landbrugssektor kan udlede færre drivhusgasser.

Et nyt klimapartnerskab for fødevare- og landbrugssektoren skal komme med sin vision for sektorens grønne omstilling og sit ambitionsniveau for sektorens reduktion af drivhusgasudledning frem mod 2030.

- Landbruget udgør over 20 procent af Danmarks samlede udledning af drivhusgas, og ligesom resten af samfundet skal landbruget og fødevaresektoren blive mere klimavenlig, lyder det i en pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet. 

- Vi har brug for, at vores madproduktion og vores madvaner bliver mere bæredygtige og klimavenlige. Køerne på marken skal være bedre for klimaet, vi skal træffe flere klimarigtige valg, når vi handler i supermarkedet, og så skal vi smide mindre mad ud, siger fødevareminister Mogens Jensen (S).

Han anerkender, at det er en udfordring at skulle nedbringe udledning og på samme tid sikre, at fødevare- og landbrugssektoren fortsat skal kunne konkurrere med udlandet.

- Der er ingen nemme løsninger, men jeg er overbevist om, at klimavenlige løsninger i højere og højere grad bliver noget, som dansk landbrug skal bruge i konkurrencen med andre lande. Forbrugere både i Danmark og resten af verden vil gerne have, at fødevarerne er produceret med tanke på klimaet. Ønskemålet er, at Danmark kan vise vejen for fødevareproduktionen i resten af verden, siger Mogens Jensen. 

Udviklingsveje

Til at lede arbejdet har ministeren udnævnt Group CEO i Danish Crown Jais Valeur som formand. Med basis i sin position i Danish Crown kan han identificere de største problemer og de mest afgørende udviklingsveje i hele kæden fra produktion, forarbejdning, forbrug og eksport.

- Danmark er anerkendt ude i den store verden for vores gode fødevarer, og i de kommende år har vi en enestående mulighed for at blive foregangsland på klimafronten for resten af verden. Vi er allerede meget langt fremme, når det gælder klimaeffektiv fødevareproduktion. Men vi skal være endnu bedre – og her i Danmark kan vi i fællesskab finde de løsninger, som hele verden får brug for, siger Jais Valeur.

Partnerskabet skal række ud til alle centrale aktører i den danske fødevare-og landbrugssektor. Det er et af i alt 13 partnerskaber, som regeringen vil indgå i samarbejde med erhvervslivet med fokus på at bidrage til at løse klimaudfordringerne på en måde, der også understøtter job, velfærd og konkurrenceevne.

Regeringen har bedt om at modtage partnerskabets anbefalinger, inden regeringen næste år kommer med sit udspil til en klimahandlingsplan.

mip

Frygt for corona-virus på aktiemarkederne

Frygt for Coronavirus sender aktiemarkeder i gulvet.

Danmark arbejder for så grøn landbrugsstøtte som muligt

EU’s landbrugsministre mødtes mandag til møde i Bruxelles. Fra dansk side blev der opfordret til, at EU’s grønne mål i »Green Deal« bliver udgangspunktet for landbrugspolitikken fremover.

Tips til svineproducenter med overskud

De gode tider i den danske svinesektor bør bruges til at sikre fremtiden bedst muligt. Hvordan du gør det, kan du læse mere om i en ny pjece, som Landbrug & Fødevarer har udgivet.

Få et billede af økonomien i landbruget lige nu

LandboSyd præsenterer tirsdag den 4. februar de første regnskabstal for 2019 samt aktuel prognose for 2020. Grundlaget er et solidt talmateriale fra 400 regnskaber.

Uændret tysk notering

Nord-West noteringen er i dag uændret 71,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er i dag ligeledes uændret 46,60 euro.

Pas på skatten ved brug af underleverandører

Brug af underleverandører kan koste dyrt, hvis ikke du har styr på skatten, advarer ekspert.

Ny online markedsplads for brugte maskiner

Siden 2016 har det danske firma Logpartner A/S formidlet salg af brugte maskiner til kunder i mere end 200 lande over hele verden. Men nu er det tid til at tage det næste skridt med en topmoderne auktionsplatform.

Få overblik over ASF-truslen via podcast

Afrikansk svinepest er set ikke langt fra den polsk-tyske grænse. Og sker der et udbrud i Tyskland, kan det få økonomiske konsekvenser for især eksportører af smågrise. Hør podcasten om emnet.
Side 1 af 1754 (35071 artikler)Prev1234567175217531754Next