bannerPos

Mindestens-arbejder vinder pris

Fra Venstre ses prismodtager Jørgen Lund Christiansen og formanden for Landboforeningen Kronjylland, Christian Jensen.
15-06-2020 13:07

Ildsjælen Jørgen Lund Christiansen vandt en pris under Landboforeningen Kronjyllands generalforsamling for sit arbejde med kultur- og oplevelsescenter Vestermølle. Samtidig er han i fuld gang med at gøre mindelunden over Anders Nielsen værdig og respektabel igen.

På Landboforeningen Kronjyllands generalforsamling torsdag den 11. juni blev journalist, debattør og igangsætter Jørgen Lund Christiansen hædret for sin store indsats med at opbygge kultur- og oplevelsescenter Vestermølle ved Skanderborg.

Han er aktuelt i gang med at istandsætte mindelunden over Anders Nielsen, som var en af foregangsmændene for andelsbevægelsen i Danmark.

På generalforsamlingen overrakte formand, Christian Jensen, prisen, som foreningen hvert år uddeler til en person, der har gjort en særlig indsats for at forstå og bevare landbrugets kultur.

- I år kunne vi ikke komme uden om Jørgen Lund Christiansen. Det, du har præsteret, er helt unikt. Du har brugt meget energi på at hjælpe os som erhverv. Du sætter kant på, og du går til biddet. Det sidste projekt, du har knoklet med, er stenen til minde om Anders Nielsen, som har betydet meget for vores erhverv. Stenen og mindelunden er ikke blevet passet ordentligt og er svær at komme til. Det kæmper du for at rette op på – også selv om du møder modstand, sagde Christian Jensen og fortsatte:

- Du er en ildsjæl og manden, der sørger for at søge midler gennem fonde - og med stor succes.  Nu håber vi snart, der kommer en løsning, så mindelunden over Anders Nielsen kan få den respekt om sig, den fortjener. Vi glæder os til, at den røde snor forhåbentlig snart kan klippes.

Med prisen følger 5.000 kroner og et diplom til Jørgen Lund Christiansen, som i sin tak nævnte, at pengene indsættes på mindelundskontoen.  

aldo

Tror på godt udbytte i øko-havre til gryn

Landmand Hans Dam, Maglehøjgård, høster tirsdag havre og hvede lidt syd for Kirke Hyllinge på Sjælland.

Hvedeprisen falder i Rusland

Der er nu sat et midlertidigt høstpres på hvedeprisen her i Europa. Grunden skal vi finde i Rusland, hvor eksportprisen i sidste uge begyndte at falde, efter tre ugers kontinuerlig stigning.

Markant flere handler med ejendomme i år

Agri Nord oplever et markant øget salg af landbrugsejendomme. Det er alle typer af ejendomme, fortæller teamleder.

Handlen med landbrugsejendomme på vej op

Den landsdækkende formidler af ejendomme, Landbrugsmæglerne, oplever, at markedet er ved at komme sig efter at have været mærket af coronakrisen i marts, april og noget af maj måned.

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.
Side 1 af 1888 (37758 artikler)Prev1234567188618871888Next