Mindestens-arbejder vinder pris

Ildsjælen Jørgen Lund Christiansen vandt en pris under Landboforeningen Kronjyllands generalforsamling for sit arbejde med kultur- og oplevelsescenter Vestermølle. Samtidig er han i fuld gang med at gøre mindelunden over Anders Nielsen værdig og respektabel igen.

Fra Venstre ses prismodtager Jørgen Lund Christiansen og formanden for Landboforeningen Kronjylland, Christian Jensen.
Fra Venstre ses prismodtager Jørgen Lund Christiansen og formanden for Landboforeningen Kronjylland, Christian Jensen.

På Landboforeningen Kronjyllands generalforsamling torsdag den 11. juni blev journalist, debattør og igangsætter Jørgen Lund Christiansen hædret for sin store indsats med at opbygge kultur- og oplevelsescenter Vestermølle ved Skanderborg.

Han er aktuelt i gang med at istandsætte mindelunden over Anders Nielsen, som var en af foregangsmændene for andelsbevægelsen i Danmark.

På generalforsamlingen overrakte formand, Christian Jensen, prisen, som foreningen hvert år uddeler til en person, der har gjort en særlig indsats for at forstå og bevare landbrugets kultur.

- I år kunne vi ikke komme uden om Jørgen Lund Christiansen. Det, du har præsteret, er helt unikt. Du har brugt meget energi på at hjælpe os som erhverv. Du sætter kant på, og du går til biddet. Det sidste projekt, du har knoklet med, er stenen til minde om Anders Nielsen, som har betydet meget for vores erhverv. Stenen og mindelunden er ikke blevet passet ordentligt og er svær at komme til. Det kæmper du for at rette op på – også selv om du møder modstand, sagde Christian Jensen og fortsatte:

- Du er en ildsjæl og manden, der sørger for at søge midler gennem fonde - og med stor succes.  Nu håber vi snart, der kommer en løsning, så mindelunden over Anders Nielsen kan få den respekt om sig, den fortjener. Vi glæder os til, at den røde snor forhåbentlig snart kan klippes.

Med prisen følger 5.000 kroner og et diplom til Jørgen Lund Christiansen, som i sin tak nævnte, at pengene indsættes på mindelundskontoen.  

aldo

Læs også

LDM fylder 40 år
Kendt ejendomsmægler runder 25 år i landbrugsbranchen
Svineproducenter fra Salling er landets bedste til arbejdsmiljø
Gråsten Landbrugsskole får ny kommunikations- og eventchef
SLF ansætter
Nordjysk landmandsfamilie får pris