Ny politisk chef i Sagro

Ulla Bækman tiltræder som ny politisk chef i Sagro 1. december, hvor hun afløser Niels Kristian Fruergaard, der har siddet på posten siden fusionen mellem Jysk Landbrugsrådgivning og Heden & Fjorden i 2016.

Han har ønsket at træde tilbage med virkning fra marts, efter rækken af generalforsamlinger i ejerforeningerne. De to vil således køre parløb i en periode.

Ulla Bækman kommer fra en stilling som sektionsleder i Esbjerg Kommune. Hun er uddannet cand.agro. og har arbejdet med landbrugsrådgivning, dels som miljørådgiver i Sydvestjysk Landboforening og som administrationschef i Sønderjysk Landboforening.

Ulla Bækman vil sammen med Sagros landboret-medarbejdere Stine Bundgaard og Helle Borum varetage opgaverne over for medlemmerne i foreningerne.

Sagros politiske sekretariat blev etableret i forbindelse med fusionen, hvor driften af virksomheden Sagro og det politiske arbejde i ejerforeningerne blev skilt ad, så rådgiverne kunne bruge deres tid på at rådgive og foreningerne kunne tage sig af den politiske interessevaretagelse.

Denne fordeling har gjort, at foreningerne bag Sagro, Holstebro Struer Landboforening, Herning Ikast Landboforening, Jysk Landbrug, Sydvestjysk Landboforening, Familielandbruget Vest-Jylland og Grindsted Egnens Familielandbrug har kunnet styrke deres politiske indsats.

- Vi har oplevet det som en kæmpe Win-Win situation for både rådgivningen og foreningsarbejdet, siger Sagros direktør Torben Jensen.

Den nuværende politiske chef, Niels Kristian Fruergaard fratræder dog ikke helt, da han indtil videre varetager jobbet som sekretær for Holstebro Struer Landboforening.

Læs også