bannerPos

Tidligere direktør i Vrå Andel fylder 90

Redaktionen

09-10-2019 12:19

En epoke slutter. Sådan skrev fagbladet Grovvarelederen i december 1995, da direktør Tommy Jensen forlod sin stilling i Vrå Andel for at gå på pension. Han efterlod en forretning med en halv milliard kroner i omsætning og 100 millioner kroner i egenkapital.

42 år tidligere tiltrådte Tommy Jensen som foreningens første daglige leder med titel af uddeler. Baggrunden var en sammenslutning af en række brugsforeningers grovvareafdelinger, to medarbejdere, en skrivebordsplade på to bukke, en telefon og en sækkevogn.

Tirsdag den 15. oktober fylder Tommy Jensen 90 år og kan se tilbage på et begivenhedsrigt liv. Han er ud af en søskendeflok på 11 og kom som godt 10-årig ud at tjene ved landbruget. Efter syv års skolegang var der en læreplads i brugsforeningen og udsigt til en karriere i FDB.

I stedet udviklede Tommy Jensen Vrå Andel til en af branchens førende forretninger.

I 2015 havde han den sorg at miste en datter. Helbredet holder stadig til et par udlandsrejser eller tre om året sammen med Hanne, som han har delt adresse med i 30 år.

Robot gør dyrkning af roer rentabel

Firmaet Farmdroid har med deres markrobot FD20 skabt mulighed for blandt andet at dyrke økologiske roer, da robotten både sår og renholder marker på op til 20 hektar.

Vi står enestående stærkt

Mens eksempelvis tyske landmænd samles i dyb frustration til demonstrationer, fordi de ikke kan finde nogen venner, står vi i Danmark enestående stærkt, lød det fra formanden for Landbrug & Fødevarer på svineproducenternes årsmøde i går.

Tyske landmænd sendte fælles opråb til nationen

Tusindvis af landmænd fik politikerne i tale under landsdækkende traktordemonstrationer i går. Effektivt Landbrug var med, da landmændene i Slesvig-Holsten afviklede deres arrangement i Rendsborg.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.
Side 1 af 1667 (33325 artikler)Prev1234567166516661667Next