bannerPos

25 år i LandboSyd-regi

Henning Petersen.
30-07-2020 11:26

Lørdag den 1. august har økonomirådgiver Henning Petersen 25 års jubilæum i LandboSyd-regi.

Som et led i den teknikeruddannelse, Henning Petersen som ung tog i Odense, kom han i 1987 i praktik på Vestfyns Landbocenter.

I 1995 blev han rådgiver hos Aabenraa Amts Landboforening, som sidenhen havde udvidet sin uddannelse med eksamen som registreret revisor.

- Jeg har aldrig været ked af at gå på arbejde. Jeg har været med, hvor det er sjovt, og jeg har fået mulighed for at prøve forskellige ting af, som at være teamleder i en periode. Det var nu ikke lige mig, men jeg fik netop lov til at prøve og så vælge fra, fortæller Henning Petersen.

Jubilæet blev markeret ved en intern reception tidligere på sommeren.

 

 

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next