Medie: Arla satser på at fastholde højere mælkeforbrug

Forbruget af drikkemælk har været konstant faldende over en lang årrække. Derfor er man i Arla meget tilfreds med, at 2020 har vist en lille fremgang i det samlede salg i detailhandlen, hovedsageligt trukket af økologisk mælk, hvor væksten i 2020 til og med uge 48 var 8 pct. højere end samme periode 2019. Selvom det konventionelle mælkesalg faldt 3 pct., er Arlas samlede mælkesalg til private steget.

Helle Müller Petersen tiltrådte sidste sommer som landedirektør for Arla Danmark, og hun er rigtig tilfreds med udviklingen, siger hun til Børsen.

- Mælk er mere tilgængeligt, når man hele dagen er tæt på køleskabet derhjemme. Og selvom mange skolebørn, hvis skoler jo i perioder har været lukkede, får skolemælk dagligt, så kommer der nok også lidt mere skvulp i glasset, når man selv hælder op derhjemme, siger hun i et interview i Børsen d. 28. december. Og Arla har flere initiativer klar, som skal fastholde forbruget.

- Det handler om bæredygtighedsagendaen, CO2-neutrale, klimakompenserede produkter og endnu mere fokus på dyrevelfærd. Dette arbejde skal accelereres, siger landedirektøren til Børsen.

Læs også

Landsskuet satser på dyrskue til sommer
Ellemann deltager i møde hos LandboSyd
Døde mink skal være gravet op og brændt i midten af juli
Huawei vil arbejde med svin
Medie: I 2025 kan russerne måske slippe for antibiotika til fjerkræ
Generalforsamling og fagdag i FRDK