- Udtalelserne er fordrejede

Den 3. juni bragte Effektivt Landbrug artiklen Dyreværnsorganisation imod forslag om kaniner i minkbure baseret på en pressemeddelelse fra World Animal Protection. I artiklen kritiserede dyreværnsorganisationen en ny plan, som efter sigende var foreslået af fem civilingeniørstuderende fra Institut for Forretningsudvikling og Teknologi ved Aarhus Universitet om at indføre kaniner i bure i stedet for mink.

- Planen er kaninavl med henblik på kødproduktion, som flere lande i det sydlige Europa gør det, lød det i pressemeddelelsen.

Siden da har World Animal Protection fjernet pressemeddelelsen fra deres hjemmeside. Samtidig har Effektivt Landbrug modtaget en kommentar fra Kasper Frank Christensen, der er kommunikationschef i Sagro. 

- Vi mener, præmissen for udtalelserne fra World Animal Protection er fordrejede. De studerende fra Aarhus Universitet har arbejdet ud fra en case omkring økologisk kaninproduktion, hvor hver enkelt kanin har minimum 5,4 kvadratmeter at udfolde sig på, hvilket man ikke ligefrem får indtrykket af er tilfældet i deres pressemeddelelse, siger Kasper Frank Christensen og fortsætter:

- Vi har kontaktet World Animal Protection for en dialog om den opgave, Sagro har stillet de studerende. Så hvis de er oprigtigt interesserede i, hvad de studerende er kommet frem til, er de mere end velkomne til at vende tilbage.

Læs også