Noter kvæg-tema uge 24, Nord, 2021

Jorenku markerer 30-års jubilæum med Staldren

I 1991 grundlagde Johnni Pedersen Jorenku A/S, som siden begyndelsen har produceret tørdesinfektionspulveret Staldren. For at markere sit 30-års jubilæum relancerer Jorenku A/S indpakning af Staldren og Staldren Green med et helt nyt design. Med relancering af sækkene til både Staldren og Staldren Green benytter Jorenku A/S lejligheden til fuldstændigt at ændre firmaets visuelle udtryk og lancere en ny hjemmeside, hvor der fokuseres på at give forbrugerne et bedre og hurtigere overblik over det store produktsortiment, som rummer meget mere end Staldren. Grundet Covid-19 markeres jubilæet ikke med en stor fejring, men bliver i stedet for markeret på Nutrifair til januar i 2022.

-

Regler når du skal have slagtedyr aflivet

Man har forskellige muligheder for at få slagtet sine dyr på bedriften, og det er vigtigt, at gøre sig klart, hvilken type af slagtning, der er tale om. Det har betydning for, hvem du som landmand skal rekvirere til at foretage den obligatoriske dyrlægetilsyn før slagtning, og hvilken pris du skal betale for kontrollen, skriver Landbrugsinfo.

På kvægbedrifter er der typisk tale om fire forskellige typer af slagtning:

Nødslagtning

Slagtning af vilde dyr

Gårdslagtning

Hjemmeslagtning til egen husholdning

På Landbrugsinfo kan man se et skema, som viser hvordan de forskellige typer af slagtning er defineret, hvem man skal rekvirere til dyrlægetilsyn og kontrollens pris.

-

Højest testede DRH kvier i 2020

Ved DRH Årsmødet hædres flotte avlsresultater, men da der ikke har været afholdt årsmøde i 2020 er de højest testede kvier i stedet markeret ude i besætningerne.

Viking har hædret tre avlere, alle med kvier, som har et NTM på 29.

Nr. 4940 (Gonzales R x Red Power) hos Henrik Grønne, Vinderup. Der er lavet ET på kvien, så der nu er tre drægtigheder på vej. Kvien er ud af en god afstamning og moderen blev også skyllet. Der er 360 køer på gården med 12.300 kg EKM.

Nr. 5581 (GonzalesR x VH Dent RC) hos I/S Østergaard, Sunds. Også her er der lavet ET, og der er tre drægtigheder på vej. Gården drives af Axel og Bjarne, og her er 330 køer, hvoraf 5 procent er DRH. Besætningen har en ydelse på 12.500 kg EKM.

Nr. 4635 (Dream P RC x VH Ramis) hos Vagn Kristensen, Stoholm. Her lavet ET med foreløbig 6 drægtigheder. Hun er ud af kendt familie, da hun er søster til tyrene VH Nader, VH Mac Red, VH Get Red og VH Laurids, som alle er aktuelle brugstyre.

Derudover er moderen søster til VH Don Red, så der er spredt mange rødbrogede gener fra familien rundt i Danmark og udlandet.

Læs også