Den tyske slagtesvinenotering faldt med 6 cent

Den tyske slagtesvinenotering faldt onsdag med 6 cent til 1,42 euro pr. kg (10,58 kroner). Det oplyser Danske Svineproducenter.

- Prispresset på det tyske slagtesvinemarked stiger. Som i de seneste tre uger holdt de store tyske slagterier fast i deres husprispolitik. I modsætning til de andre uger blev det i den seneste slagteuge imidlertid efterhånden vanskeligere at afsætte frie slagtesvinepartier til noteringen, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer:

- Flere og flere tyske slagtesvineproducenter skulle nøjes med huspriser, det vil sige med en lavere afregningspris end den officielle notering. Ifølge den tyske producentforening ISN har flere tyske slagterier reduceret antallet af slagtninger og indskrænket slagtetiderne.

Statistisk set er det ikke usædvanligt, at de tyske grisepriser giver midlertidigt lidt efter om sommeren, da efterspørgslen på det tyske kødmarked typisk falder i forbindelse med ferietiden, understreger Danske Svineproducenter, og tilføjer, at i slutningen af ferietiden stiger den tyske slagtesvinenotering ofte igen.

- Udover disse sæsonmæssige effekter kommer der i år imidlertid også modvind fra Sydeuropa, hvor grisepriserne er faldet tydeligt i den seneste uge på grund af den p.t. skuffende eksport til Kina.

- På den anden side bekræfter USDA, at flere kinesiske producenter leverede slagtegrise tidligt til slagtning i de seneste uger af frygt for drastisk faldende priser. Det er en af årsagerne til, at amerikanerne forventer, at den kinesiske griseproduktion vil vokse langsommere end forventet resten af året. Fra Spanien forlyder det, at forhandlingerne med kinesiske importører allerede er genoptaget, skriver Danske Svineproducenter.

Læs også