Daka SecAnim sænker priserne for tredje gang i år

Fra den 1. september 2021 nedsætter Daka SecAnim for tredje gang i 2021 listepriserne på afhentning af døde dyr.

- Det kan lade sig gøre, fordi markedspriserne er meget gunstige på de produkter, som Daka producerer af døde dyr. Helt konkret betyder det en nedsættelse på 7 procent i denne omgang, men samlet set er listeprisen for afhentninger faldet med minimum 11 procent for alle dyreholds-kunder i 2021, skriver Daka SecAnim i en pressemeddelelse.

Daka SecAnim oplever ekstraordinært gode afsætningspriser på de recirkulerede produkter, som produceres af de døde dyr. Det er fedt og kødbenmelsprodukter, som anvendes i biodiesel, gødning og biobrændsel.

- Priserne, som de danske landmænd betaler for afhentning og håndtering af døde dyr, skal afspejle omkostningerne og værdien af de råvarer, vi indsamler. Det kan gå op og ned, men for øjeblikket er der god værdi i bæredygtig genanvendelse, og det skal komme landmændene til gode, udtaler kommunikationsdirektør Per Dunkelskov Thomsen.

Selskab med vertikalt landbrug opruster markant

Tyske Infarm øger nu sin produktion fra vertikale landbrug på det danske marked. Selskabet planlægger at høste fra en ny produktion, der er under opførsel i Greve ved København, sidst på året.

Kapaciteten i Greve er på 11 millioner planter om året, og dyrkningsarealet vil være på 3.800 kvadratmeter med 10 meter høje etager. Produkterne kan findes i detailkæden Irmas 68 butikker, men ifølge Daniel Kats, der er vicepræsident for selskabets salg, kan salget bredes ud til alle typer danske detailkæder.

- Dette nye dyrkningscenter vil øge vores kapacitet til at levere friske, bæredygtige Infarm-produkter til alle typer danske detailkæder i hele landet. Det giver os også mulighed for at accelerere introduktionen af nye urter, salater og endda svampe til danske forbrugere, alt imens vi samler indsigt, der gør at vi kan betjene en større del af Skandinavien i fremtiden, siger Daniel Kats.

Infarm er tilstede i 10 lande og 25 byer verden over, men håber at øge antallet af fabrikker til 11 frem mod 2025.

Danske Nordic Harvest planlægger at opføre endnu en fabrik i Stockholm i 2022 og vil efterfølgende opføre flere fabrikker i henholdsvis Norge, Finland og Tyskland.

Læs også