Manglende forbrug og stabile priser på olie

Olien har lagt sig fast omkring et prisniveau, som ikke har udsigt til ændringer, før verdens forbrug nærmer sig tiden før corona, lyder analysen fra AgroMarkets.

- Selvom råolien falder stille og roligt, er der ikke for alvor nogen ændring. Det, der kan udfordre den stille og rolige nedgang i prisen, er, når verden igen kommer i gang med at forbruge, og hvordan det får indvirkning på transportsektoren, skriver AgroMarkets, og tilføjer:

- Det er lidt usædvanligt, at energipriserne generelt er stigende, mens olien holder sig i ro. Det tyder lidt på, der er et manglende forbrug.

Ifølge AgroMarkets er den rentable olieproduktion på vej op, og det taler for, at priserne vil holde sig i ro.

El-priserne eksploderer

Flere uventede faktorer har sendt prisen på el hurtigt i vejret, konstaterer AgroMarkets i en analyse.

- Prisen på el er stadig opadgående, men vi er endnu ikke køber. Modsat er der nogle landmænd, som sælger strøm, og de skal overveje at få afdækket noget af deres salg. Det er især de næste 2-3 kvartaler, man kan sikre sig en fornuftig pris, skriver AgroMarkets, der betegner markedet som meget specielt i år.

Den milde vinter, manglende nedbør og lidt vind, som også falder sammen med en manglende russisk gasleverance, har skubbet el-prisen op, vurderer AgroMarkets, der vurderer, at det også hurtigt kan gå den anden vej.

Læs også