Uændret notering i Himmerlandskød

Den seneste tids positive salgsmønster fortsætter ind i denne uge med en pæn efterspørgsel for perioden i både ind- og udland, lyder det fra Himmerlandskød A/S, der fastholder noteringen for samtlige kategorier.

- Flotte ordrer på burgerbøffer og hakket oksekød gør, at hakkekødslinjen på vores fabrik i Himmerland i Farsø kører på højtryk. Afsætningen af det øvrige sortiment af vores produkter er ligeledes pæn både til detailhandlen og foodservice-sektoren, hvor efterspørgslen efter især de dyre udskæringer til arrangementer er god.

 - De sydeuropæiske eksportmarkeder er igen oppe i gear efter augustferien, og der sendes et stort antal bagfjerdinger og mørbrad til Italien i denne uge.

- Handlen med huder til læder i mode-, møbel- og bilindustrien udvikler sig tilsvarende positivt, lyder det fra Himmerlandskvæg i en markedskommentar vedrørende de uændrede afregningspriser for slagtekvæg.

 

Amerikansk svineproduktioner mangler udenlandsk arbejdskraft

En ny rapport fra Iowa State University har sat fokus på, at amerikansk svineproduktion i stigende grad mangler adgang til udenlandsk arbejdskraft. Det skriver Tican i et nyhedsbrev med Markedsnyt for grisekød fra Landbrug & Fødevarer som kilde.

- Det hedder i rapporten, at øget adgang til udenlandsk arbejdskraft er helt afgørende for en fortsat vækst i den amerikanske svineproduktion. Rapporten understreger et presserende behov for en ny arbejdskraftreform. Et ønske, som også har topprioritet hos »National Pork Producers Council« (NPPC), skriver Tican, og tilføjer:

- Rapporten beskriver en amerikansk svineproduktion, der i stadig stigende grad er gået fra familie-arbejdskraft til større enheder med mere udenlandsk arbejdskraft. Samtidig er der et faldende udbud af arbejdskraft i de fleste af de lokale områder, hvor svineproduktionen er lokaliseret.

Læs også